ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΚΟΜΙΣΙΟΝ: Ζυγίστηκαν, μετρήθηκαν και βρέθηκαν ανεπαρκείς

Με τη φράση «Εμείς εδώ είμαστε πάνω απ’ όλα για τους ανθρώπους και όχι για τους αριθμούς ή τις αναφορές» και μάλιστα στα ελληνικά, η πρόεδρος της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου κα Cecilia Wikström έκλεισε την συνεδρίαση επί της καταγγελίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου σε σχέση με τον ασφαλιστικό-φορολογικό νόμο 4387/2016, δίνοντας έναν τόνο αισιοδοξίας για τον άνισο αγώνα μεταξύ δικηγόρων και Κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ασφαλιστικό.

Η Επιτροπή έκρινε μη επαρκείς τους ισχυρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης και της Κομισιόν και αποφάσισε να αποσταλούν επιστολές στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας-Κοινωνικής Ασφάλισης όπου θα ζητούνται εξηγήσεις, όπως και να ζητηθεί η γνώμη της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωκοινοβουλίου, ενώ πρόσθεσε και την αποστολή εγγράφου στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και όπου αλλού απαιτηθεί, ενώ έδωσε εντολή και στην Κομισιόν να διερευνήσει σε βάθος το ζήτημα, ώστε να συζητηθεί εκ νέου σε επόμενη συνεδρίαση.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν κ. Καρόνε, υπήρξε κατηγορηματικός στο ότι υπήρξε «αναλογιστική μελέτη» για τον ασφαλιστικό νόμο μη γνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη συνόδευε τον συνταξιοδοτικό νόμο και όχι τον επίμαχο μιας και πλέον υπάρχει σύνδεση μεταξύ οφειλών και εισφορών, ενώ μεγάλη αίσθηση προκλήθηκε από την τοποθέτηση του (Ανατολικο)Γερμανού κ. Jahr ότι επί των ημερών του υπαρκτού σοσιαλισμού η φορολογία στη χώρα του άγγιζε το 90%, και ζήτησε να διερευνηθεί η αναφορά, για να δοθούν σοβαρές εξηγήσεις για το για ποιον λόγο πρέπει οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην Ελλάδα να δίνουν το 80% του εισοδήματός τους σε εισφορές.

Σημειώνεται ότι την επίδικη αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου ανέπτυξαν ενώπιον της Επιτροπής ο πρόεδρός του, Γεώργιος Μπέσκος, και ο αντιπρόεδρός του Αλέξανδρος Μανωλόπουλος.

Ουσιαστική ήταν, εξάλλου, η συμβουλή του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά, ο οποίος και ζήτησε εξ αρχής να συζητηθεί η αναφορά με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, όπως και έγινε.

Για την ιστορία να πούμε ότι όλοι οι ευρωβουλευτές τοποθετήθηκαν υπέρ της αίτησης του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, γεγονός που όπως λένε τα μέλη του «καταδεικνύει ότι ο ασφαλιστικός νόμος σε συνδυασμό με τον φορολογικό οδηγεί σε δήμευση της περιουσίας μας και παραβιάζει τις αρχές προστασίας της ιδιοκτησίας, περιουσίας, σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα