Κυβερνητικές συνεργασίες με κορμό νέα πρόσωπα προτείνει ο Θεοδωράκης

Το στόχο του 10% έχει το Ποτάμι στις επικείμενες εκλογές και ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο “Εθνος” τόνισε πως “αν πιάσουμε 10%, τότε θα μας ακούσουν”. Παράλληλα προτείνει κυβερνητικές συνεργασίες με κορμό νέα πρόσωπα και όχι την ανακύκλωση παλαιών προσώπων.

«Έχει μεγάλη σημασία και η μία ψήφος σε αυτές τις εκλογές» τονίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού στη συνέντευξη του στο «Έθνος της Κυριακής», αναφέροντας παράλληλα ότι ένα δυνατό Ποτάμι θα προτείνει τη δημιουργία ενός μικρού κυβερνητικού σχήματος, όπου δεν θα είναι πλειοψηφία οι παλιοί υπουργοί και οι μεταρρυθμίσεις θα βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής που θα εφαρμοστεί.

«Αν το Ποτάμι έχει ένα 10% τότε θα μας ακούσουν» λέει χαρακτηριστικά, ενώ κάνει και μια μικρή αποτίμηση για την παρουσία του κινήματος μέχρι σήμερα λέγοντας «Το Ποτάμι προσπάθησε να κάνει όλα αυτά που θεωρούνταν απαγορευμένα στην Ελλάδα. Στην Βουλή δεν μπήκαμε σε στρατόπεδα. Κάναμε δημιουργική αντιπολίτευση. Στηρίξαμε τη χώρα στην Ευρώπη».

Ο κ.Θεοδωράκης επεσήμανε ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και για το λόγο αυτό θα έπρεπε να αποκλειστούν νέες εκλογές για τα επόμενα τουλάχιστον τρία χρόνια. «Είμαι υπέρ των ισχυρών κυβερνήσεων γιατί για να σταθεροποιηθεί η oικονομία χρειάζεται χρόνος. Ο κόσμος θέλει να τελειώσει η αβεβαιότητα.

Τα προβλήματα δηλαδή απαιτούν μεγάλες συμμαχίες. Μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες. Και βέβαια πρέπει να αποκλειστούν οι σκέψεις για νέες εκλογές για τα επόμενα 3 τουλάχιστον χρόνια. Δεν μας μένει λοιπόν άλλος δρόμος από τον συμβιβασμό και την συνεργασία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά στο ερώτημα για το αν θα θέσει βέτο στη συμμετοχή συγκεκριμένων προσώπων στην κυβέρνηση δήλωσε «Αλλο η πολιτική συμφωνία για τις προτεραιότητες που έχει ανάγκη η χώρα και άλλο η συμμετοχή στην κυβέρνηση. Πάντως αν περνάει από το χέρι μας, σας το ξαναλέω, δεν θα επιτρέψουμε την ανακύκλωση του παλιού προσωπικού. Ο ρόλος των προσώπων στην Ελλάδα, σε μια χώρα με αδύνατους θεσμούς, είναι καθοριστικός.

Είδατε τι έγινε στη Βουλή με την κυρία Κωνσταντοπούλου. Ή που μας πήγε η κυρία Χριστοδουλοπούλου. Για να μην μιλήσω για τον κ.Χαικάλη, τον κ.Παρασκευόπουλο και τον κ.Μπαλτά. Εμείς λοιπόν είμαστε υπέρ των επαϊόντων και όχι των φανατικών, των άσχετων και των ιδεοληπτικών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα