«Κυβερνητικό βατερλό το αποτέλεσμα για την προεδρική εκλογή»

Βατερλό και ψυχρολουσία για την κυβέρνηση  χαρακτήρισε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Ο κ. Δήμας είναι αδύνατον πλέον να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας» τόνισε μεταξύ άλλων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ήταν ένα Βατερλό για την κυβέρνηση και για τον υποψήφιο της συγκυβέρνησης για την Προεδρία της Δημοκρατίας, τον κ. Σταύρο Δήμα. Το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας προδιέγραψε και το τελικό αποτέλεσμα. Ο κ. Δήμας είναι αδύνατον πλέον να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας» επεσήμανε αρχικά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Εν συνεχεία υπογράμμισε ότι «το παρασκήνιο αυτές τις ημέρες οργιάζει και ίσως τα «μαγειρεία» μεθοδεύουν διάφορες επικοινωνιακές τακτικές για να αποφύγουν το «μοιραίο» για αυτούς, την εκλογική αναμέτρηση. Δεν θα το καταφέρουν. Το «160» κόβει τα πόδια σε όλα αυτά τα σενάρια. Δεν θα έχουν καμία τύχη. Η χώρα οδεύει ταχύτατα σε εκλογές».

Ακόμη, εκτιμά πως «το χθεσινό αποτέλεσμα δεν άσχετο με το ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικό κλίμα. Κυρίως δεν είναι καθόλου άσχετο με τις διαθέσεις του ελληνικού λαού. Αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός πέρα και έξω από δημοσκοπικά ευρήματα θέλει με συντριπτική πλειοψηφία μια μεγάλη, προοδευτική ανατροπή. Αυτή την αλλαγή, την προοδευτική ανατροπή, την αντιπροσωπεύει εκ των πραγμάτων σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.. Η θέση και η δέσμευσή μας είναι ακύρωση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων. Και αυτή τη δέσμευση εμείς θα την τηρήσουμε στο ακέραιο».

Όσον αφορά στο κύμα διεθνών πιέσεων, κυρίως από τη γερμανική πλευρά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Η Γερμανία κατ’ αρχάς δεν είναι μόνο η Μέρκελ, δεν είναι μόνο ο κυβερνητικός συνασπισμός. Γερμανία είναι και ο γερμανικός λαός, οι γερμανοί εργαζόμενοι, οι αριστερές προοδευτικές δυνάμεις. Όλοι αυτοί δοκιμάζονται από τις ασκούμενες γερμανικές αυτοκρατορικές επιλογές. Άρα δεν θεωρώ ότι οι επεμβάσεις που γίνονται στα εσωτερικά της χώρας μας από την κατεστημένη γερμανική πλευρά, αλλά και από τα κατεστημένα της ΕΕ και της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας ότι εκφράζουν και τον γερμανικό λαό και τους λαούς της Ευρώπης, που καταδικάζουν τις επεμβατικές λογικές στα εσωτερικά χωρών και λαών. Καταδικάζουν τις επιλογές που υπονομεύουν τις εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες και τις κυρίαρχες θελήσεις των λαών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα