Κυβερνητικό σκάνδαλο με τα γεωργικά φάρμακα «βλέπουν» στο ΠΑΣΟΚ

Ρύθμιση με σκανδαλώδη –όπως τη χαρακτηρίζουν– οσμή που αφορά τα γεωργικά φάρμακα «βλέπουν» στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει ένα επίμαχο άρθρο από νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. Αποκαλύπτουν, μάλιστα, ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είχε αποπειραθεί να περάσει από τη Βουλή παρόμοια διάταξη (σ.σ. «ρουσφέτι» την ονομάζουν) η οποία όμως αποσύρθηκε κατόπιν της πίεσης που άσκησε η Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σύμφωνα πάντα με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, με το προτεινόμενο άρθρο 35 του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών καταργούνται οι διατάξεις του νόμου 4036/2012 για την απαγόρευση της διάθεσης φυτοφαρμάκων των οποίων ημερομηνία χρήσης τους έχει λήξει δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα για την δημόσια υγεία και τους αγρότες.

Στο κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης υπογραμμίζουν επίσης ότι με το ίδιο άρθρο καταργείται το παρατηρητήριο των τιμών των γεωργικών φαρμάκων και η υποχρέωση των εμπόρων φυτοφαρμάκων να υποβάλλουν κατ’ έτος στην Στατιστική Εθνική Αρχή τους επίσημους τιμοκαταλόγους χονδρικής πώλησης και τις ετήσιες μεταβολές τιμών των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και των σκευασμάτων φυτοπροστασίας.

«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση εξυπηρετεί συμφέροντα δεκάδων εκατομμυρίων και βάζει σε κίνδυνο την υγεία των αγροτών και των καταναλωτών. Όλα τα παραπάνω γίνονται με την ευγενή χορηγία του δήθεν οικολόγου υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ στο ΥΠΑΑΤ» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει το άρθρο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα