Κυριάκος Μητσοτάκης: Κανένα άλλο μέλος της οικογένειας σε κυβέρνηση ΝΔ

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην συμμετάσχει κανένα άλλο μέλος της οικογένειας σε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, προκάλεσε θύελλα συζητήσεων και σεναρίων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής», ανακοίνωση την απόφαση του επικαλούμενος την ανάγκη να διαλυθεί η καχυποψία του κόσμου, σημειώνοντας ότι μία τέτοια κίνηση είναι επιβεβλημένη από τη συγκυρία. «Ξέρω ότι αυτό είναι σκληρό και ίσως άδικο, ειδικά για την Ντόρα που έχει προσφέρει πολλά στην παράταξη και κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητές της», τονίζει ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας πως «είναι επιβεβλημένο σε αυτή τη συγκυρία, στο πλαίσιο της αποστολής που έχω αναλάβει».

Ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει ακόμη ότι προτίθεται να αποσυνδέσει τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διεξαγωγή εκλογών. Τονίζει χαρακτηριστικά ότι «εάν η Βουλή αδυνατεί να εκλέξει Πρόεδρο με συναινετικό τρόπο, τότε –και μόνο σε αυτή την περίπτωση- ο ΠτΔ θα εκλέγεται από τον λαό, χωρίς όμως να μεσολαβεί διάλυση της Βουλής». Παράλληλα, εκφράζει την πρόθεση του για αλλαγή του εκλογικού νόμου, χαρακτηρίζοντας την απλή αναλογική ως συνταγή ακυβερνησίας και δείγμα του αμοραλισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει «άνανδρο» τον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός συνεχίζει τις επιθέσεις λάσπης προς κάθε κατεύθυνση, στοχοποιώντας ακόμη και τη σύζυγό του Μαρέβα, ώστε να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση για το σκάνδαλο πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, ενώ προειδοποιεί ότι «αν επιμείνουν στην προσπάθεια συγκάλυψής του, αυτό θα διερευνηθεί από την επόμενη Βουλή και οι ευθύνες θα αποδοθούν».

«Η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα με νέα επώδυνα μέτρα μετά το 2019»

Επιτίθεται, τέλος, στην κυβέρνηση Τσίπρα ότι θριαμβολογεί την ώρα που η ζωή της μεγάλης πλειονότητας των Ελλήνων χειροτερεύει, σημειώνοντας ότι τον Αύγουστο του 2018 τελειώνει το τρίτο μνημόνιο και θα αρχίσει το τέταρτο, για να καταλήξει ότι η ΝΔ έχει σχέδιο και κυβερνητικό πρόγραμμα κι ότι «ο ελληνικός λαός αξίζει κάτι καλύτερο».

«Ο ισχυρισμός ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια είναι το νέο μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα με νέα επώδυνα μέτρα μετά το 2019. Με μείωση συντάξεων και μείωση του αφορολογήτου, συνολικού ύψους 5,1 δισ. Και με τεράστια πλεονάσματα ύψους 3,5% μέχρι το 2023, άρα και με μεγάλη λιτότητα. Αν θέλουμε λοιπόν να είμαστε ακριβείς, τον Αύγουστο τελειώνει το τρίτο μνημόνιο και αρχίζει το τέταρτο. Και για να αποκτήσουμε πρόσβαση στις αγορές, αυτή η σκληρή πραγματικότητα για τους Έλληνες πολίτες δεν πρόκειται να αλλάξει όσο παραμένει αυτή η κυβέρνηση», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος, σε ερώτηση για τα πρόσωπα – στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του κόμματος απαντά: «Η ΝΔ διαθέτει πολλά αξιόλογα στελέχη. Και παλαιότερα και νεότερα. Στις τάξεις της Κ.Ο. υπάρχουν και πολλοί αξιόλογοι βουλευτές, που δεν είναι ιδιαίτερα προβεβλημένοι από τα ΜΜΕ, αλλά είναι εξαιρετικοί στη δουλειά τους. Αντιλαμβάνομαι ότι η κόπωση της κοινωνίας από την πολύχρονη κρίση και το μειωμένο κύρος της πολιτικής θολώνουν την εικόνα όλων των πολιτικών προσώπων. Αλλά όταν μπούμε στην προεκλογική περίοδο, οι συνδυασμοί μας θα εκπλήξουν ευχάριστα τους πολίτες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα