Κυριάκος Παπαδόπουλος: «Μπορεί ο ΠΑΟΚ»

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ήταν εκ των πρωταγωνιστών της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League, καθώς με το γκολ που σημείωσε στο Καμπ Νου παραλίγο να οδηγήσει τη Λεβερκούζεν σε μία μεγάλη νίκη επί της Μπάρτσα.

Τουλάχιστον έγινε ο τέταρτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που σκοράρει στο γήπεδο της Μπαρτσελόνα μετά τον Άγγελο Αναστασιάδη, τον Ντέμη Νικολαΐδη και τον Γιώργο Σαμαρά (ενώ έχει βρει δίχτυα και ο Κύπριος Μιχάλης Κωνσταντίνου). Ο Παπαδόπουλος, δηλωμένος φίλος του ΠΑΟΚ, έδωσε συνέντευξη σχετικά με τον αγώνα του Δικεφάλου του βορρά με την Μπορούσια Ντόρτμουντ στην εφημερίδα Arenapress:

«Η Ντόρτμουντ είναι μια πολύ καλή ομάδα, με πολύ ποιοτικούς παίκτες. Στην Τούμπα, όμως, έχει παίξει ένα διαφορετικό παιχνίδι, γιατί ο ΠΑΟΚ με τον κόσμο του και με την πίεση που θα ασκηθεί από τις κερκίδες, θα είναι πολύ καλός και οι Γερμανοί δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιο κλίμα, σε αυτό τον ρυθμό της κερκίδας. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι πολύ φανατισμένοι και θα είναι δίπλα στην ομάδα, ασκώντας μεγάλη πίεση στην Ντόρτμουντ. Οπότε, με το ατού της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ σίγουρα έχει ελπίδες στο ματς. Εάν πιάσει μια πολύ καλή απόδοση και όλοι οι παίκτες του δείξουν τον καλύτερο τους εαυτό, πιστεύω, ότι μπορούν να πάρουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Έχει, όμως, μεγάλο βαθμό δυσκολίας το παιχνίδι γιατί η Ντόρτμουντ είναι εξαιρετική ομάδα»

Έχεις δει φέτος αγώνες του ΠΑΟΚ;

«Συνέχεια βλέπω τον ΠΑΟΚ, είδα πολλά παιχνίδια του και φέτος. Είναι μία καινούργια ομάδα, με πολλούς νέους παίκτες που ήρθαν πρόσφατα, χρειάζεται καιρός για να ‘δέσει’. Η ομάδα, όμως, είναι καλύτερη από πέρυσι, αυτό φαίνεται. Εάν είναι έτοιμος ο ΠΑΟΚ την Πέμπτη ψυχολογικά και αγωνιστικά θα πάρει ένα καλό αποτέλεσμα»

Ποιο είναι το κύριο χαρακτηριστικό της Μπορούσια Ντόρτμουντ;

«Είναι πολύ γρήγορη ομάδα, το ποδόσφαιρο παίζεται σε άλλες ταχύτητες στη Γερμανία. Ο ΠΑΟΚ πρέπει είναι πολύ συγκεντρωμένος, γιατί όταν έχεις αντιπάλους παίκτες με τέτοια ποιότητα, δευτερόλεπτα εάν χάσεις την αυτοσυγκέντρωση σου, μπορούν να σου κάνουν την ζημιά και να σου βάλουν γκολ»

Η ευχή σου για το παιχνίδι ποια είναι;

«Μακάρι να κερδίσει ο ΠΑΟΚ, ποια άλλη ευχή θα μπορούσα να κάνω»

Το ματς θα το δεις τηλεοπτικά;

«Θα το δω, εννοείται»

Θα ήθελες να ήσουν και στη Τούμπα;

«Δεν πειράζει, θα πάω όταν θα παίξει ο ΠΑΟΚ εδώ μέσα στη Γερμανία με την Ντόρτμουντ»

Ποιο μήνυμα θέλεις να στείλεις στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ;

«Ό,τι και να συμβεί, κατά την διάρκεια του αγώνα της Πέμπτης, όχι μόνο εάν κερδίζει ο ΠΑΟΚ, αλλά και να χάνει και να μην παίζει καλά, να είναι δίπλα στην ομάδα και να την στηρίζουν σε όλες τις στιγμές του ματς».

Πιστεύεις ότι ο εφετινός ΠΑΟΚ έχει περισσότερες προοπτικές, να πάρει έναν τίτλο;

«Όπως είπα, λόγω των πολλών μεταγραφών και της έλευσης του νέου προπονητή, φυσικά χρειάζεται λίγος χρόνος για να ‘δέσει’ η ομάδα και να μπορεί να αποδώσει, όπως πρέπει. Και ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατός, όμως, πήρε κι αυτός πολύ καλούς παίκτες, δεν θα είναι εύκολο το πρωτάθλημα. Μακάρι, πάντως, να κατακτήσει έναν τίτλο φέτος ο ΠΑΟΚ».

Ο Μπερμπάτοφ είναι μια σπουδαία μεταγραφή, κατά γενική ομολογία…

«Σίγουρα είναι τεράστιο όνομα και ελπίζω να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα