Κυριακάτικο Πρωινό με το Τρίο Μ από την Κ.Ο.Θ.

Τα «Κυριακάτικα Πρωινά της Κ.Ο.Θ.» συνεχίζονται με ένα σχήμα που αποτελείται από τρεις νέους και ιδιαιτέρως ταλαντούχους μουσικούς, που θα ερμηνεύσουν υπέροχα έργα των Χάυντν, Μπετόβεν και Σοστακόβιτς.

Μαρία Μυλαράκη

Το πιάνο ήταν το κοινωνικό σύμβολο της μουσικόφιλης αστικής τάξης κατά το δεύτερο μισό του 18ου αιώνα και εξαιρετικά δημοφιλές όργανο των ερασιτεχνών μουσικών. Έτσι η εμφάνιση του ήταν καθοριστική στη μουσική δωματίου, με τον Χάυντν να πρωτοστατεί στις σχετικές εξελίξεις και να παρουσιάζει μία αξιόλογη και πλούσια εργογραφία στο είδος. Το «Τρίο για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο σε σολ ελάσσονα, Hob.XV:19, αρ.33» χαρακτηρίζεται από την κυρίαρχη μελωδική γραμμή του πιάνου.

Μικέλ Μιχαηλίδης

Το «Τρίο για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο αρ.3 σε ντο ελάσσονα, έργο 1» του Μπετόβεν είναι ένα έργο έντονα επηρεασμένο από το κίνημα «Sturm und Drang» και χαρακτηρίζεται από λυρισμό και ένα υπέροχο δυναμικό φινάλε με μυστηριώδη κατάληξη.

Ο Σοστακόβιτς έγραψε το «Τρίο για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο αρ.2 σε μι ελάσσονα, έργο 67», στη μνήμη του μουσικολόγου και φίλου του Ivan Sollertinsky, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία μόλις 41 ετών. Πρόκειται για ένα υπέροχο θρηνητικό έργο, που συγκινεί βαθύτατα, ενώ εκπλήσσει το έντονο φινάλε με το χορευτικό χαρακτήρα που έχει έντονες επιρροές από την Εβραϊκή παραδοσιακή μουσική Klemzer, η οποία ήταν αρκετά διαδεδομένη στην Ανατολική Ευρώπη.

Michael Polyzoides

Τρίο M:

Μικέλ Μιχαηλίδης (βιολί)

Michael Polyzoides (βιολοντσέλο)

Μαρία Μυλαράκη (πιάνο)

Πρόγραμμα:

Joseph Haydn: Τρίο για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο σε σολ ελάσσονα, Hob. XV:19

Ludwig van Beethoven:  Τρίο για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο αρ.3 σε ντο ελάσσονα, έργο1

Dmitri Shostakovich:  Τρίο για βιολί, βιολοντσέλο και πιάνο αρ.2 σε μι ελάσσονα, έργο 67

Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017, ώρα 12:00, Αίθουσα Συναυλιών Κ.Ο.Θ., Λ. Νίκης 73, τηλ. 2310-236990   

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα