ΚΥΡΚΟΣ: “Πιστεύουμε ΣΕ ένα συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο”

«Στο Ποτάμι φτιάξαμε το επιχειρησιακό σχέδιο για την αναδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης. Δίπλα σε αυτό προσθέτουμε την εξειδίκευση για τη γεωργία, τον τουρισμό και την άρση των εμποδίων της επιχειρηματικότητας. Η πρότασή μου για την ενότητα του ενδιάμεσου χώρου είναι να φτιάξουμε μαζί το πρόγραμμα που θα στηρίζει και θα εξασφαλίζει το όραμά μας για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Όχι γενικόλογες στοχεύσεις αλλά για πρώτη φορά ένα επιχειρησιακό σχέδιο, συγκεκριμένο και υλοποιήσιμο. Που θα δεσμεύει όλους μας, απέναντι στους πολίτες αλλά και σε εμάς τους ίδιους, ότι αυτά τα βήματα θα κάνουμε κι όχι κάτι άλλο, και γι’ αυτά θα ζητήσουμε την ψήφο των πολιτών ώστε να προσφέρουμε στη χώρα την απαραίτητη κυβερνησιμότητα. Με όπλο το σχέδιο των προτεραιοτήτων μας, χωρίς να κάνουμε πίσω σε κανένα από τα βήματά τους, δίνοντας προοπτική στον τόπο. Δεν τίθεται θέμα συμμετοχής σε κανένα σχήμα χωρίς εκ των προτέρων να έχουμε αποσαφηνίσει το τι πάμε να κάνουμε μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια». Αυτά ανέφερε ο Μίλτος Κύρκος στην ομιλία του στην εκδήλωση με θέμα «Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία. Εμπρός» που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών Πειραιά «Π3» την Δευτέρα 26 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά.

Ο κ. Κύρκος ανέφερε ότι: «Όταν πήγαμε το ‘14 στο Ευρωκοινοβούλιο, το μεγάλο φόβητρο της Σοσιαλιστικής Ομάδας, ήταν πως θα αποφευχθεί το ΠΑΣΟΚ-isation της σοσιαλδημοκρατίας στην Ευρώπη. Η απάντηση που έδωσαν: Αναζητούμε μια αριστερή χροιά, η οποία μας είναι απαραίτητη γιατί οι ψηφοφόροι μας φεύγουν και χάνονται. Και σήμερα που ο Αμόν απέτυχε να γίνει Μελανσόν, οι σοσιαλιστές δεν ασχολούνται με τα ποσοστά τους, αλλά με τον κίνδυνο Μακρονοποίησης της Ευρώπης».

«Αντί να παλέψουμε για τη θέση της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη των διαφορετικών ταχυτήτων που διαμορφώνεται – γιατί οι αντιθέσεις μέσα στην Ευρώπη δεν είναι πια μόνο Βορράς προς Νότο, είναι παράλληλα και Δύση προς Ανατολή- περί άλλων τυρβάζουμε. Πρέπει εμείς να φτιάξουμε τους όρους, να παλέψουμε για την καλύτερη δυνατή θέση και να δημιουργήσουμε επίσης τις πολιτικές στήριξης αυτών που δεν θα μπορούν, αλλά θα θέλουν να συμμετέχουν στον σκληρότερο πυρήνα», κατέληξε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, η πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρώην Υπουργός και πρώην Επίτροπος Άννα Διαμαντοπούλου και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και μέλος της ε.ε. της ΔΗΜ.ΑΡ. και μέλος του Κ.Σ.Σ. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρος Μαργαρίτης, ενώ συντονιστής ήταν ο δικηγόρος Πειραιά Μίλτος Κλαπαδάκης.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα