«Κωλοτούμπα» ή επικράτηση Κοντονή;

Πως μπορεί να μεταφραστεί η απόφαση του Σταύρου Κοντονή να ξεκινήσει και πάλι ο θεσμός του Κυπέλλου Ελλάδας; Είναι μία «κωλοτούμπα», ένας θρίαμβος ή κάτι ενδιάμεσο;

Ο υφυπουργός αρχικά είπε πως αναστέλλει το θεσμό για λόγους ασφαλείας. Αν σταθούμε σε αυτή την αφορμή, τότε προφανώς και είναι «κωλοτούμπα», ωστόσο όλοι ξέρουμε πως τα επεισόδια της Τούμπας έδωσαν το δικαίωμα στον Κοντονή να ξεκινήσει όλο αυτό το «πανηγύρι» για άλλους λόγους. Άλλωστε, θα έπρεπε σε αυτή την περίπτωση να διακόψει και το πρωτάθλημα.

Λίγες μέρες αργότερα, ο Σταύρος Κοντονής είπε πως αυτό που επιθυμεί είναι η αυτοκάθαρση της ΕΠΟ. Υπό αυτή την έννοια, κατάφερε μία μερική νίκη, αλλά όχι ολοκληρωτική. Άλλωστε, ο Γκιρτζίκης είναι ακόμη στη θέση του!

Ο εναρμονισμός με το καταστατικό της FIFA αποτελεί ένα βήμα. Μέχρι να αρχίσουν οι παραπομπές είναι ένα δεύτερο. Και μέχρι να δούμε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα έχουν πολλά ακόμη. Τον Κοντονή θα τον κρίνει η ιστορία. Το ότι έφερε τη FIFA τρεις – τέσσερις φορές στην Ελλάδα και ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως κάτι δεν πάει καλά μέσα στην ΕΠΟ, είναι μία πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα