ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: “Είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις”

“Η ημερομηνία της 5ης Νοεμβρίου δεν πρέπει να αλλάξει. Μία τεχνική παράταση μίας εβδομάδας δεν θα ήταν πάντως πρόβλημα. Όμως να μην ανοίγουν ξανά θέματα σχετικά με την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ψηφοφορία. Ο κ. Αλιβιζάτος την παρέπεμψε στους υποψηφίους, όμως οι εταιρίες που αναλαμβάνουν την διεξαγωγή της ψηφοφορίας δεν έχουν δώσει στοιχεία για εξ αποστάσεως ψηφοφορία. Η επιλογή των εταιριών έγινε από την ομάδα ειδικών της Επιτροπής Αλιβιζάτου, που την εμπιστευόμαστε όλοι”. Αυτό επισήμανε σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα.

Αναφερόμενος στην επαύριον των εκλογών ο βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε: “Την επόμενη μέρα η ενότητα θα πρέπει να είναι δεδομένη: δεν προερχόμαστε από παρθενογένεση. Ανήκουμε στην κεντροαριστερά και οι στόχοι μας είναι ξεκάθαροι. Είναι φυσικό, σε ένα μεγάλο κόμμα όπως αυτό που φιλοδοξούμε να γίνουμε, να υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις. Όμως υπάρχει η δέσμευση πως την επόμενη ημέρα θα συμμετέχουμε όλοι μαζί στο νέο φορέα, υπό την ηγεσία όποιου επιλέξουν οι πολίτες. Οι ίδιοι οι πολίτες θα επιλέξουν, με βάση τις θέσεις των υποψηφίων, την κατεύθυνση του νέου φορέα, αλλά και τη  λειτουργική δομή του. Για παράδειγμα, οι δύο Κοινοβουλευτικές Ομάδες, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, πρέπει από την επόμενη κιόλας ημέρα να λειτουργούν ως μία ενιαία Κοινοβουλευτική Ομάδα. Και ο νέος επικεφαλής, πρέπει από την επόμενη κιόλας ημέρα να εκπροσωπεί τις Κ.Ο. εντός Βουλής, παίρνοντας το λόγο αμέσως μετά από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη”.

Όσον αφορά τους στόχους του νέου φορέα είπε: “Δεν θα είμαστε ικανοποιημένοι, ούτε με ένα 8% ούτε με 9%. Διεκδικούμε να γίνουμε πρωταγωνιστές στην πολιτική σκηνή. Ένα τόσο χαμηλό αποτέλεσμα θα μας αδικούσε. Θα ήταν σεβαστή βέβαια η επιλογή των πολιτών, όμως πρέπει και οι ίδιοι οι πολίτες να ζυγίζουν καλά πια σε ποιον δίνουν την ευθύνη”.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα