ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: “Θέλω να σπάσω τα στεγανά των κομματικών μηχανισμών

“Η δική μου ευθύνη είναι να εκφράσω τον κόσμο που θέλει να σπάσει τα στεγανά, που δεν θέλει την αναβίωση παλιών μηχανισμών με το «νέο» προσωπείο. Θέλω να εκφράσω την γενιά μας, η οποία σε όλα αυτά τα χρόνια της κρίση αγωνίζεται με αξιοπρέπεια σχεδόν αδιαμαρτύρητα για να επιβιώσει επαγγελματικά και οικονομικά”. Σαφείς αιχμές για την Φώφη Γεννηματά και τους μηχανισμούς του ΠΑΣΟΚ άφησε σε συνέντευξη του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, εκ των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Ο βουλευτής Αρκαδίας τόνισε ακόμη: “Όσοι εξαπατήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσοι στο δίλημμα ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ. ψήφισαν Ν.Δ. χωρίς να έχουν ιδεολογική συγγένεια με αυτή, αλλά και οι εκατοντάδες πολίτες που έμειναν σπίτια τους στηρίζοντας την αποχή, για όλους αυτούς, είμαι εδώ ώστε μαζί να φτιάξουμε τη μεγάλη προοδευτική, πλειοψηφική συμμαχία”.

“Επιδιώκουμε μια συμφωνία ανάμεσα στο κράτος και τον επιχειρηματικό κόσμο που θα έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή πλούτου, νέες θέσεις εργασίας με καλύτερους μισθούς και εργαζόμενους που μπορούν να κάνουν όνειρα και να ζήσουν τις οικογένειές τους. Μόνο έτσι θα διασφαλιστούν αξιοπρεπείς συντάξεις για τους γονείς μας και κοινωνική αλληλεγγύη για αυτούς που την έχουν ανάγκη.

Η καινοτομία είναι η απάντηση για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής, των μικρομεσαίων, των μεγάλων επιχειρήσεων και του δημόσιου τομέα. Ο δικός μου ορισμός για την ανάπτυξη είναι η ευημερία των πολλών. Να το κάνουμε πράξη προετοιμάζοντας την Εθνική Ελλάδος της δημιουργίας και της καινοτομίας”.

“Ο νέος φορέας θα αποκτήσει πλειοψηφικά χαρακτηριστικά μόνο όταν γίνει πολυσυλλεκτικός. Τα πρόσωπα θα αξιολογηθούν σχετικά με το αν είναι φορείς πολιτικών ιδεών και απόψεων και όχι από το αν είναι αρχηγοί μηχανισμών και οπαδοί των οπαδών τους. Όποιοι, στο όνομα της ανανέωσης, επαναφέρουν τη σύγκρουση όπως το 1996 και μετά θα απογοητεύσουν την κοινωνία και απλώς θα συντηρήσουν ασήμαντους  μηχανισμούς σε ένα μικρό κόμμα. Δεν με αφορά αυτή η μάχη και δεν θα ξοδέψω ούτε το ελάχιστο των δυνάμεών μου”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα