Κωνσταντινούπολη: Ισχυρή έκρηξη σε σταθμό μετρό

Ήταν λίγο μετά τις 17:30 το απόγευμα της Τρίτης όταν σε σταθμό του μετρό στην Κωνσταντινούπολη, κοντά στην πλατεία Ταξίμ, σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη.

Για την ώρα οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες τόσο ως προς τα αίτια που προκάλεσαν την έκρηξη όσο και ως προς τον τραυματισμό ανθρώπων που βρίσκονταν στον τόπο του συμβάντος.

Ξεκινώντας από το τελευταίο, να πούμε ότι σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, Βασίπ Σαχίν, υπάρχει μόνο ένας τραυματίας, ωστόσο η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Zaman κάνει λόγο για έναν νεκρό και για τουλάχιστον έξι τραυματίες.

Αναφορικά, τώρα, με τα αίτια της έκρηξης, ουδείς αποκλείει οτιδήποτε. Για παράδειγμα, η Daily Sabah αναφέρει ως ενδεχόμενη αιτία τη βλάβη κάποιου μετασχηματιστή, την ίδια ώρα που αρκετά δημοσιεύματα μιλούν για έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε γέφυρα κοντά στη στάση Μπαϊραμπασά του μετρό. Όπως λέγεται η σφοδρότητα της έκρηξης ήταν τέτοια που εξαιτίας του ωστικού κύματος έσπασαν τα παράθυρα σταθμευμένων κοντά στον σταθμό αυτοκινήτων.

Όπως είναι φυσικό τα δρομολόγια των συρμών του μετρό και του τραμ έχουν διακοπεί, π σταθμός εκκενώθηκε, ενώ στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, πυροσβεστικά και ασθενοφόρα οχήματα, της πυροσβεστικής, ενώ έχει αποκλειστεί η γύρω περιοχή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα