Κόβουν τα φτερά της Βασίλισσας

Μετά την διεξοδική ενημέρωση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή από τον πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, η Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία φαίνεται πως η Πολιτεία δε θα επέμβει στη σκληρή στάση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, καθώς αυτή είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τις δεσμεύσεις προς τη FIBA.

Υπό την απειλή του αποκλεισμού των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων, λοιπόν, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αναμένεται στην έκταση συνεδρίαση της ΕΟΚ της Πέμπτης να αποφασίσει τη «θυσία» της ΑΕΚ από το ελληνικό πρωτάθλημα, όπως έκαναν και οι Ομοσπονδίες της Σερβίας και της Λιθουανίας με την Παρτίζαν και τη Λιέτουβος Ρίγα αντίστοιχα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης συναντήθηκαν σήμερα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, κατόπιν πρόσκλησής του, για να συζητήσουν τις σοβαρές εξελίξεις στο ευρωπαϊκό και στο ελληνικό μπάσκετ. Κατόπιν ανάλυσης όλων των δεδομένων που υπάρχουν και της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί στον ευρωπαϊκό χώρο, οι δύο πλευρές συμφώνησαν χωρίς περιστροφές ότι είναι υποχρεωτικός ο σεβασμός στα καταστατικά και τις αποφάσεις των θεσμικών φορέων του διεθνούς αθλητικού κινήματος, της ΔΟΕ και των Παγκόσμιων Αθλητικών Ομοσπονδιών. Μεταξύ των δύο πλευρών υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων και συμφωνία αποδοχής των θέσεων και των επιταγών της FIBA».

Η ΑΕΚ, λοιπόν, αποφασίζει να μετάσχει σε ένα αξιοπρεπές ευρωπαϊκό θεσμό και όχι στην διοργάνωση της FIBA κι ας σημαίνει αυτό την αποβολή από το πρωτάθλημα, θεωρώντας ότι μέσω του Eurocup θα πάρει σύντομα το εισιτήριο συμμετοχής στη Euroleague. Αυτό θα συμβεί νομοτελειακά, αρκεί να παραμείνει δυνατή η διοργάνωση και να μην απορροφηθεί σε λίγα χρόνια από τη FIBA και πάει στράφι η φετινή θυσία της Ένωσης.
Η ΑΕΚ είναι υπερβολικά… πολύπαθη στο μπάσκετ για να καμφθεί από τη νέα αυτή μαχαιριά!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα