«Κόκκινος διάβολος» για… λίγο ακόμα ο Λουίς Φαν Γκάαλ

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τον Λουίς Φαν Γκάαλ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς ο Ολλανδός τεχνικός θεωρείται ήδη παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Το μοναδικό ζητούμενο πλέον, είναι αν θα απομακρυνθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ή αν θα παραμείνει μέχρι το καλοκαίρι, ώστε η ομάδα να βγάλει τη σεζόν και ο ίδιος να αποχωρήσει με αξιοπρέπεια από την ενεργό δράση. Το συμβόλαιό του, πάντως, εκπνέει το καλοκαίρι του 2017, γεγονός που ενδέχεται να προκαλέσει αντικείμενο πολυήμερων διαπραγματεύσεων.

Ωστόσο, τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους. Ο Λουίς Φαν Γκάαλ σε μία έκρηξη αυτοκριτικής, παραδέχθηκε ότι δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις των «κόκκινων διαβόλων». Χαρακτηριστικά δήλωσε:

«Δεν μπορώ ν’ ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του κόσμου και το ξέρω. Γνωρίζω πόσο ψηλά είναι ο πήχης για εκείνους και δεν έχω καταφέρει να τον φτάσω… Είμαι ενοχλημένος και απογοητευμένος από τον εαυτό μου που δεν μπορώ να το κάνω».

Την ίδια στιγμή, οι ποδοσφαιριστές έχουν πάψει να πειθαρχούν στις οδηγίες του, ενώ δεν λείπει και η δημόσια κριτική. Η δε διοίκηση, με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου, Εν Γούντγουορντ, έχει ξεκινήσει σειρά επαφών με το έμψυχο δυναμικό, προκειμένου να διαπιστώσει αν οι παίκτες στηρίζουν τον Ολλανδό τεχνικό.

Όσο για τον πιθανό αντικαταστάτη του, τα σενάρια που ακούγονται είναι τρία:
1)Ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Καταλανός δεν ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Μπάγερν Μονάχου και από το καλοκαίρι είναι ελεύθερος.
2)Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος απέτυχε στην Τσέλσι τη φετινή περίοδο και πριν λίγο καιρό απομακρύνθηκε από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς. Είναι ελεύθερος και άμεσα διαθέσιμος.
3)Ράιαν Γκιγκς. Ο Ουαλός έχει αποκομίσει εμπειρίες και αποτελεί το αγαπημένο παιδί του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Στη συγκεκριμένη περίπτωση παίζουν δύο υποσενάρια. Ή να αναλάβει πρώτος προπονητής και να στηριχτεί από τη διοίκηση, τώρα ή το καλοκαίρι, είτε να αναλάβει τώρα μέχρι το καλοκαίρι και ακολούθως να προχωρήσει η συμφωνία με τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα