«Κόμμα που δεν μπορεί να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Για ένα κόμμα που δεν μπορεί να κυβερνήσει και το ότι διαθέτει  στους κόλπους του συνιστώσες που δικαιολογούν την ένοπλη βία έκανε λόγο, απευθυνόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, η Σοφία Βούλτεψη. Η κυβερνητική εκπρόσωπος μίλησε στον Realfm 97,8 για το νομοσχέδιο που αφορά την πώληση της «μικρής ΔΕΗ», τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον νόμο περί αφαίρεσης ΑΦΜ σε όσους χρωστούν.

«Δεν έγινε συζήτηση στη Βουλή; Οι προϋποθέσεις για να γίνει συζήτηση στην ολομέλεια, δεν υπάρχουν. Δεν έχουμε κάτι λοιπόν. Φέρεται ως παράδειγμα η συνθήκη της Λισαβόνας αλλά εκεί υπήρχε ένα ναι ή όχι. Εδώ που να πούμε ναι ή όχι;», σημείωσε αρχικά η κ. Βούλτεψη και συνέχισε:

«Η πρόταση του ΚΚΕ είναι τελείως αλλού, ουσιαστικά είναι έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Ο κανονισμός της Βουλής, το Σύνταγμα και οι νόμοι, θα πρέπει να εφαρμόζονται. Εμείς τον κ. Τσίπρα, τον έχουμε νικήσει κατά κράτος από τις ευρωεκλογές και μετά. Βρίσκει κάθε φορά ένα θέμα για να βγάλει το καλοκαίρι του, διότι άρχισαν ήδη να τον αμφισβητούν. Πήγε στις 2 Ιουλίου στο Αμύνταιο και κήρυξε την επανάσταση. Το αποτέλεσμα ήταν να μην τον έχουμε ξαναδεί από τότε. Είναι εξαφανισμένος. Για μας ως κυβέρνηση είναι εξαφανισμένος από της 2 Ιουλίου που πήγε να κάνει τον Βελουχιώτη στο Αμύνταιο», πρόσθεσε.

«Πρόκειται για τακτικισμό του ΣΥΡΙΖΑ και όχι συζήτηση. Επί ψηφισμένου δεν γίνεται συζήτηση; Η ΔΕΗ συζητείται στα κανάλια στους δρόμους», συμπλήρωσε.

«Ο νόμος προβλέπει ότι ο φορολογούμενος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Αν παρεξηγήθηκε το ‘αφαιρώ το ΑΦΜ επειδή χρωστάει’ είναι λάθος. Θα γίνει ότι λέει ο νόμος. Δεν θα κόβεται με το καλημέρα σας», ξεκαθάρισε η κ. Βούλτεψη και αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ και την τοποθέτηση Διαμαντόπουλου στη Βουλή, είπε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μέσα στους κόλπους του συνιστώσες που δικαιολογούν την ένοπλη βία, δικαιολογεί δηλαδή κάποιος να σηκώνει ένα όπλο και να δικάζει μόνος του, να σκοτώνει. Αυτό είναι απαράδεκτο. Είναι μια πληγή στα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ και το ότι εκφράζεται από βουλευτή από το βήμα της Βουλής, προκαλεί ένα σοκ. Δεν δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κόμμα που να μπορεί κάποια στιγμή να κυβερνήσει. Δεν μπορεί».

 

«Η διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι διαρκής. Επομένως αυτό σημαίνει ότι στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης, όπως η κυβέρνηση πέτυχε τα χρήματα από την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ να μην πάνε στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά την ίδια τη ΔΕΗ. Λέγονται όχι στην τρόικα», σχολίασε σχετικά με την άφιξη της Τρόικας.

«Το χρέος έχει τοκοχρεολύσια τα οποία πληρώνονται κάθε μήνα. Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για οριστική διαγραφή. Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους. Λέει ανεδαφικά πράγματα που δεν θα τα δεχθούν οι λαοί της Ευρώπης», σημείωσε μεταξύ άλλων για το χρέος.

«Εγώ δεν ξεχωρίζω πλέον τις ύβρεις του ΣΥΡΙΖΑ από τις ύβρεις της Χρυσής Αυγής. Στην πραγματικότητα, είναι πάρα πολλές οι φορές που έχουμε δείξει ότιθέλουμε αυτή τη συναίνεση», είπε ακόμα.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα