Κόντρα για τα μάτια του… Φώτη

 

Το έδαφος για την πολυπόθητη από κάποιους συνεργασία με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, προετοιμάζουν συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Στη αξιωματική αντιπολίτευση έχει γίνει σαφές ότι είναι η μοναδική λύση για να διεκδικήσουν με αξιώσεις την εξουσία. Μόνο που η ίδια η εξουσία φαίνεται να τους διχάζει.

Την ώρα που μεταξύ άλλων οι Γιάννης Μπαλάφας, Δημήτρης Παπαδημούλης ακόμα και ο Δημήτρης Βίτσας ανοίγουν παράθυρο συνεργασίας με την ΔΗΜΑΡ πάντα υπο όρους και προϋποθέσεις, η ομάδα του Παναγιώτη Λαφαζάνη τρέμει στην ιδέα αυτή αναγνωρίζοντας επί της ουσίας πως μια τέτοια εξέλιξη θα έφερνε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.
Και ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα: γνωρίζουν πολύ καλά πως αν κληθούν να αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας, αργά ή γρήγορα θα υποχρεωθούν σε συμβιβασμούς που μόνο εύκολοι θα είναι. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Π. Λαφαζάνης επιθυμούσε την συνεργασία με το ΚΚΕ και τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ μόνο που τέτοιο σενάριο δεν υπάρχει. Αλλωστε από τον Περισσό φροντίζουν σε κάθε ευκαιρία να απορρίπτουν την συνεργασία.
Και μπορεί μέχρι σήμερα ο Φ. Κουβέλης να αντιστέκεται πεισματικά, ουδείς όμως μπορεί με βεβαιότητα να πει ότι θα εμμείνει στην θέση αυτή μέχρι τέλους. Αντίθετα, αν εντέλει οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές το πιθανότερο είναι να προκύψει συμφωνία με την Κουμουνδούρου και συνεργασία.
Μια τέτοια εξέλιξη δεν αποκλείεται να προκαλέσει ρήξη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη που πρόσκεινται στον Π. Λαφαζάνη να εξαναγκάζονται στην έξοδο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα