Κόντρα Κρεμαστινού- Θεοδωράκη για τα οικονομικά του Ποταμιού

Κόντρα ανάμεσα στον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Δημήτρη Κρεμαστινό ξέσπασε όταν ο δεύτερος διερωτήθηκε «πού βρίσκει τα λεφτά το Ποτάμι».

Ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για «θράσος» από την πλευρά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, όταν το κόμμα του «έχει φεσώσει τον ελληνικό λαό με 140 εκατ.», ενώ άφησε αιχμές και για την ακαδημαϊκή του αναβάθμιση την περίοδο που διατελούσε υπουργός. Αήθη και συκοφαντική επίθεση προς το πρόσωπό του κατήγγειλε ο κ. Κρεμαστινός.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού σχολίασε με αφορμή την απορία του πρώην υπουργού πως «αν ο κ. Κρεμαστινός και οι σύντροφοί του έκαναν, όταν έπρεπε, παρόμοιες ερωτήσεις σε κάποιους συναδέλφους τους στο υπουργικό συμβούλιο, η χώρα δεν θα είχε φτάσει εδώ».

«Και πρέπει», πρόσθεσε, «να έχεις πολύ θράσος για να θέτεις ερωτήματα για τη χαμηλού κόστους προεκλογική καμπάνια του Ποταμιού, όταν το κόμμα σου έχει φεσώσει τον ελληνικό λαό με 140 εκατομμύρια -τόσα είναι τα δάνεια του ΠΑΣΟΚ- χρήματα που θα στερηθεί η χώρα για να μπορεί ο κ. Κρεμαστινός και ορισμένοι σύντροφοί του να συνεχίζουν την πολιτική τους καριέρα. 140 εκατομμύρια δάνεια, επιπλέον των πολλών εκατομμυρίων επιχορήγηση που κάθε χρόνο εξακολουθούν να παίρνουν τα πολιτικά κόμματα».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, ειδικά στην περίπτωση του κ. Κρεμαστινού εγείρονται κι άλλα θέματα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν μπορεί να εμφανίζεται ως τιμητής «ένας άνθρωπος που ενώ ήταν υπουργός αναβαθμίστηκε από επίκουρος καθηγητής σε αναπληρωτή καθηγητή, ενώ παράλληλα φρόντισε να αποκαταστήσει με ανάλογες αποφάσεις και μέλη της οικογένειας του».

«Η κοινωνία θέλει να προχωρήσει μπροστά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχνάει τα μικρά και μεγάλα εγκλήματα του παρελθόντος», κατέληξε.

Περνώντας στην αντεπίθεση ο κ. Κρεμαστινός παρατήρησε πως ο κ. Θεοδωράκης ενώ θα όφειλε να παραθέσει τις πολιτικές του προτάσεις στην ιστοσελίδα του, έχει αναρτήσει μόνο κείμενο με μία «αήθη και συκοφαντική επίθεση» εναντίον του.

«Είναι λυπηρό», σημείωσε, «που ένας νέος άνθρωπος που φιλοδοξεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα του παλαιοκομματισμού χρησιμοποιεί μεθόδους του παρελθόντος που στηρίζονται στο ψέμα και τη συκοφαντία».

Απορρίπτοντας τις αιχμές του προέδρου του Ποταμιού για την ακαδημαϊκή του πορεία, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «είναι προφανές πως ο κ. Θεοδωράκης αγνοεί τους βασικούς πανεπιστημιακούς νόμους».

«Οι εξελίξεις από βαθμίδα σε βαθμίδα δεν σταματούν οποιαδήποτε θέση κι αν κατέχει ο εξελισσόμενος στο δημόσιο βίο της χώρας, βουλευτής, ευρωβουλευτής, υπουργός», συμπλήρωσε.

Ο κ. Κρεμαστινός δήλωσε ακόμη ότι αναμένει από τον κ. Θεοδωράκη να εξηγήσει τι εννοεί αναφορικά με την αναβάθμιση συγγενικών του προσώπων, υπογραμμίζοντας πως καλό είναι να γνωρίζει «πως αυτή η μέθοδος της λάσπης ανήκει, όπως ο ίδιος λέει, σε παλιά κόμματα και όχι σε ένα νέο κόμμα που υποτίθεται ευαγγελίζεται νέα ήθη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα