Κύπρος: Τούρκοι εθνικιστές έριξαν πέτρες σε εφημερίδα που επέκρινε τον πόλεμο του Αφρίν

Ένταση επικράτησε σήμερα το μεσημέρι, απ’ έξω από την εφημερίδα «Africa» καθώς  Τούρκοι εθνικιστές εισέβαλαν στα κεντρικά  γραφεία της εφημερίδας, η οποία βρίσκεται στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας και πετροβολούσαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για την στάση απέναντι στην επιχείρηση της Τουρκίας στο Αφρίν.

Την κατάσταση πυροδότησαν τα λόγια, του τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, όπου σχολίασε τον χθεσινό τίτλο της εφημερίδας, η οποία δεν συμφωνεί με την κίνηση του Ερντογάν «Εγώ καλώ τους αδελφούς μου στην Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου (ΤΔΒΚ) να αντιδράσουν. Λέει ότι ο τουρκικός στρατός μετά την Κύπρο έκανε άλλη μια κατοχή. Τι ανήθικο είναι αυτό, τι αηδιαστικό. Οι αδελφοί μου της ΤΔΒΚ, πρέπει να δώσουν την απαραίτητη απάντηση σε αυτή τη στάση».

Ο τίτλος της εφημερίδας ήταν, «Άλλη μια επιχείρηση κατοχής από την Τουρκία». Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, η Κυπριακή κυβέρνηση πρόκειται να προβεί σε διαβήματα στον ΟΗΕ αλλά και σε άλλους διεθνής οργανισμούς για την επίθεση στην εφημερίδα Africa.

Ο εκδότης της εφημερίδας, Σενέρ Λεβέντ, δήλωσε ότι διαφωνεί με την επιχείρηση στο Αφρίν ενώ την χαρακτήρισε «δεύτερη εισβολή της Τουρκίας στα εδάφη μιας ξένης χώρας, μετά την εισβολή στην Κύπρο, το καλοκαίρι του 1974. Η Τουρκία βάπτισε αυτόν τον πόλεμο, την εισβολή, ως ειρηνευτική επέμβαση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα