Κύρτσος: «Να συμπαρασταθούν οι ισχυροί της ευρωζώνης»

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Κύρτσος, με παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιχειρηματολόγησε υπέρ ενός συνδυασμού δημοσιονομικής προσαρμογής και διαρθρωτικών αλλαγών από την πλευρά των υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης με παράλληλη ενίσχυσή τους από τις οικονομικά ισχυρότερες χώρες της Ευρωζώνης. Κατά τον κ. Κύρτσο, η κριτική που ακούγεται στο ΕΚ για γραφειοκρατική αντιμετώπιση της κρίσης και έλλειψη αναπτυξιακής προοπτικής, μπορεί να διατυπώνεται από εκπροσώπους πολιτικών δυνάμεων που είναι αντίθετες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή έχουν προσχωρήσει στον ευρωσκεπτικισμό, είναι όμως, ως ένα βαθμό, βάσιμη.

Όπως υπογράμμισε κατά την ομιλία του : « Πρέπει να απαντήσουμε με περισσότερες πρωτοβουλίες των υπερχρεωμένων χωρών υπέρ της δραστικής μείωσης των δημοσίων δαπανών, του περιορισμού του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και της προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών. Ταυτόχρονα, οι χώρες της Ευρωζώνης που είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση πρέπει να συμβάλλουν στη χρηματοδότηση προγραμμάτων υπέρ της απασχόλησης, υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, να δεχθούν δημοσιονομικούς κανόνες που διευκολύνουν τις επενδύσεις και νέες ρυθμίσεις του δημόσιου χρέους.»

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ συνόψισε την πολιτική του θέση υπογραμμίζοντας ότι : « Οι υπερχρεωμένοι πρέπει να τολμήσουν και οι οικονομικά ισχυροί να τους συμπαρασταθούν, δεν υπάρχει άλλος ρεαλιστικός δρόμος.»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα