Παρέμβαση Κώστα Καραμανλή στη «μάχη της Εσθονίας»

«Άδικο» χαρακτηρίζει ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής, τον συμψηφισμό μεταξύ κομμουνισμού και ναζισμού.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Καραμανλής υπογραμμίζει πως ο ίδιος δεν κάνει «συμψηφισμό μεταξύ σταλινισμού και ναζισμού», χαρακτηρίζει ωστόσο «λάθος κίνηση» τη μη εκπροσώπηση της Ελλάδας στο συνέδριο της Εσθονίας.

 

«Θα μπορούσε, αν όχι να πάει ο κ. Κοντονής, η κυβέρνηση και η Ελλάδα ως χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμμετέχει σ’ αυτή τη διαδικασία και όποιες αντιρρήσεις υπήρχαν θα μπορούσαν να είχαν διατυπωθεί στο συγκεκριμένο συνέδριο» αναφέρει ο κ. Καραμανλής.

Τέλος σχολιάζοντας την αντιπαράθεση που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αφορμή το συνέδριο της Εσθονίας λέει πως «ήταν μία αντιπαράθεση που δεν οδηγεί πουθενά και δεν απασχολεί και τον μέσο Έλληνα», ενώ  καταλογίζει στην κυβέρνηση προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά προβλήματα.

«Θεωρώ ότι ήταν μία ευκαιρία για την κυβέρνηση πάλι να προσπαθήσει να δημιουργήσει έναν αποπροσανατολισμό από τα πραγματικά προβλήματα που απασχολούν όλους τους Έλληνες πολίτες και από τον Σεπτέμβριο θα τα βρούμε μπροστά μας (ΕΝΦΙΑ, δόση φόρου κ.λπ.)», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο βουλευτής Σερρών.

Ακριβός ο λογαριασμός της κρατικοποίησης του ΟΑΣΘ

Ο κ. Καραμανλής εκφράζει επίσης τον φόβο ότι ο λογαριασμός της κρατικοποίησης θα είναι πάρα πολύ υψηλός. «Πάμε να λύσουμε ένα πρόβλημα δημιουργώντας ένα ακόμη μεγαλύτερο» και πρόσθεσε: «Η πρόβλεψη που μπορώ να σας κάνω με ασφάλεια είναι ότι αφού αυτή η διαδικασία της κρατικοποίησης που έχει γίνει από την κυβέρνηση και τον κ. Σπίρτζη θα πάρει αρκετό καιρό […] πολύ φοβάμαι ότι ο λογαριασμός αυτής της κρατικοποίησης για τα επόμενα χρόνια θα είναι πάρα πολύ υψηλός και οι ποιότητες των συγκοινωνιών που θα έχουν οι Θεσσαλονικείς θα ήταν πολύ χειρότερες απ’ αυτές που είχαν».

Ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ επισημαίνει ότι αυτή η επιλογή δεν θα λύσει το συγκοινωνιακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης, την χαρακτηρίζει «εξαιρετικά ακριβή» και «φοβερά επίπονη για τον επιβάτη της Θεσσαλονίκης» και εκτιμά ότι στο τέλος αυτοί που θα την πληρώσουν θα είναι οι επιβάτες και το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης.

Σε ό, τι αφορά τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, ο κ. Καραμανλής σημειώνει: «Εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι δεν πρέπει μερικές ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να έχουν ή δωρεάν εισιτήριο όπως γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης ή μερικές άλλες ευπαθείς ομάδες να έχουν μειωμένο κόμιστρο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλοι μπορούν να ταξιδεύουν δωρεάν».

Απαντώντας μάλιστα στην κριτική που δέχεται η ΝΔ από την κυβέρνηση ότι είναι «η ανάλγητη δεξιά που δεν θέλει να έχουν δωρεάν μετακίνηση οι άνεργοι», ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της ΝΔ φέρνει ως παράδειγμα τον ΟΑΣΑ, επισημαίνοντας ότι: «Οι δωρεάν μετακινήσεις που έχουν δοθεί οδήγησαν το ΔΣ του οργανισμού να ενεργοποιήσει το άρθρο 47, που προβλέπει ή μέτρα εξυγίανσης ή λουκέτο». Εκφράζει ταυτόχρονα την ελπίδα ότι «οι Θεσσαλονικείς δεν θα έχουν τις ίδιες ποιότητες συγκοινωνίας μ’ αυτές που έχουν σήμερα στην Αθήνα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα