Κ. Παπούλιας: Αληθινός ήρωας

«Αληθινό ήρωα» και «συγκλονιστική προσωπικότητα» χαρακτήρισε τον Νέλσον Μαντέλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του, η είδηση του θανάτου του Νέλσον Μαντέλα «προκαλεί παγκόσμια συγκίνηση όχι μόνο γιατί αγαπήθηκε από όλους τους αδικημένους του πλανήτη, αλλά, ίσως περισσότερο, γιατί το παράδειγμά του, στη ζωή και στους αγώνες, δεν φαίνεται ότι μπορεί να επαναληφθεί στο ορατό μέλλον».

«Η εικόνα της Νότιας Αφρικής δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από τη σκέψη όσων πιστεύουν ότι οι μάχες για τη δημοκρατία, την ελευθερία, την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι μια μοναδική πραγματική δικαίωση για τις ηγεσίες και τις κοινωνίες των λαών μας», συμπλήρωσε ο κ. Παπούλιας.

«Σύμβολο του διαρκούς αγώνα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ισότητα και ελευθερία» χαρακτήρισε τον πρώην πρόεδρο της Ν. Αφρικής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευ. Βενιζέλος.

«Ο Νέλσον Μαντέλα είχε το προνόμιο να περάσει στο χώρο της παγκόσμιας ιστορίας, εδώ και πολλά χρόνια, ως εμβληματική φυσιογνωμία του οικουμενικού αγώνα κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

«Το όνομα και η εικόνα του ας ευχηθούμε να λειτουργούν πάντα ως σημείο αναφοράς με ουσιαστικό θεσμικό και κοινωνικό περιεχόμενο», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα