Λάζαρος: “Θέλω να νιώθω σημαντικός, να βρω το ποδοσφαιρικό μου θράσος”

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μίλησε από την Πολωνία όπου προετοιμάζεται η ΑΕΚ και αναφέρθηκε στους προσωπικούς του στόχους, στην επιλογή του να επιστρέψει στην Ελλάδα, στα πεπραγμένα της περσινής σεζόν και σε πολλά ακόμη.

«Πρόκληση για μένα είναι να συνεχίσω στον ίδιο ρυθμό, από εκεί που τελείωσα πέρσι. Από εκεί και πέρα οι ομαδικοί στόχοι θα κουράσει νομίζω να λέμε το ίδιο και το ίδιο, δεν νομίζω ότι πρέπει να το λέμε. Ξέρουμε όλοι γιατί είμαστε εδώ. Νιώθω αυτή τη στιγμή πολύ μακριά από αυτό που ήμουν όταν τελείωσε η χρονιά. Νιώθω πολύ βαρύς αλλά νομίζω ότι είναι κάτι που θα φύγει. Πέρυσι είχα πει πολλές φορές θέλω λίγο χρόνο να βρω τα πατήματα μου και μετά θα είμαι καλός. Νομίζω ότι έγινε, όπως νομίζω ότι και αυτό το μπούκωμα που έχω τώρα θα φύγει και θα ξανά έρθω σε αυτή τη κατάσταση που ήμουν. Απλά θέλω πολύ λιγότερο χρόνο σε σχέση με αυτόν που χρειάστηκα πέρυσι».

Η ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη στο βαθμό που θα μπορεί να είναι σε 15 μέρες με τη δουλειά που γίνεται σε Αθήνα αλλά κι εδώ, θα φτάσει σε αυτό το σημείο;

«Ο χρόνος είναι πολύ λίγος. Ακόμα βάζουμε τις βάσεις ώστε να υπάρχει καλή φυσική κατάσταση και αποφυγή τραυματισμών. Νομίζω ότι το κερασάκι στην τούρτα θα μπει στην Αθήνα ειδικά τώρα που θα γυρίσουμε και θα είναι και το φιλικό με τη Γάνδη. Θα ρίξουμε το βάρος στο φρεσκάρισμα και όλα κρίνονται εκ τους αποτελέσματος όπως και την περσινή χρονιά. Θέλω να πιστεύω όμως ότι θα είμαστε έτοιμοι».

Κοιτώντας πίσω την περυσινή σεζόν, τι είναι αυτό που πρέπει να κρατήσει η ΑΕΚ και τι είναι αυτό που θα πρέπει να διορθώσει σε σχέση με πέρσι;

«Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε πιο πολύ απ’ όλα είναι η αντίδραση που είχαμε στα κρίσιμα παιχνίδια και η διαχείριση της πίεσης. Μην ξεχνάμε ότι έτσι όπως τα είχαμε καταφέρει νομίζω ότι μετά τον Ιανουάριο όλα τα παιχνίδια ήταν τελικοί. Κι όμως αυτό σαν ομάδα αλλά και ο καθένας χωριστά το χειρίστηκε όπως πρέπει και στο τέλος ήταν μια πάρα πολύ καλή χρονιά, έχοντας παίξει σε τελικό κυπέλλου και έχοντας πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Και πάλι λέω μια πολύ καλή χρονιά για έτσι όπως εξελίχθηκε η περσινή χρονιά μέχρι τον Ιανουάριο».

Με την εμπειρία που έχεις στο ποδόσφαιρο, βλέπεις την ομάδα να είναι πιο πλήρης σε σχέση με πέρυσι;

«Νομίζω ότι η ομάδα κοίταξε να καλύψει τις θέσεις από τις οποίες έφυγαν ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα και τα παιδιά που ήταν εδώ πέρυσι είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές και αυτοί που ήρθαν βάσει των βιογραφικών τους είναι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές αλλά όλα κρίνονται στο γήπεδο για όλους μας».

Είναι ένα «συν» το γεγονός ότι ενώ πέρυσι άλλαξε δυο φορές προπονητή κατά τη διάρκεια της σεζόν φέτος ξεκινάει με τον Μανόλο ο οποίος έχει γνώση και της ομάδας;

«Είναι πολύ καλό αυτό γιατί στην ουσία δουλεύουμε κατά 80% πάνω στα ίδια πράγματα που δουλεύαμε και πέρσι. Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε κάποια στοιχεία ακόμα αλλά νομίζω ότι είναι καλό γιατί ξέρουμε τ θέλει ο προπονητής και ξέρει κι αυτός τι να ζητήσει από εμάς».

Τον περυσινό τελικό τον έχεις ακόμα στο μυαλό σου ή τον ξέχασες;

«Δυσκολεύτηκα πολύ και για να απολογηθώ και λίγο με επηρέασε στα πλέι οφ. Καταλαβαίνεις πιστεύω απόλυτα τι εννοώ».

Φέτος είσαι από την αρχή εδώ, πόσο διαφορετικό Χριστοδουλόπουλο μπορούμε να δούμε μέσα στο γήπεδο;

«Δεν θέλω να δούμε διαφορετικό Χριστοδουλόπουλο. Το συν θα είναι να μπορέσω να κάνω αυτά τα πράγματα που έκανα από στο δεύτερο μισό από την αρχή της χρονιάς. Αυτός είναι ο στόχος μου».

Πάντως ο Λάζαρος των πλέι οφ, ακόμα και επηρεασμένος από τον τελικό όπως είπες, ήταν καλός Λάζαρος.

«Ναι, αλλά η καινούρια μου σεζόν δεν θα ξεκινήσει όπως θα έπρεπε γιατί επηρεάστηκα από κάποια πράγματα και δεν είχα το μυαλό μου στις τέσσερις γραμμές».

Από ποια πράγματα, θες να μας πεις;

«Με πείραξε ο τρόπος που χάθηκε, αυτά που γίνανε στις κερκίδες. Μετά από αυτά επηρεάστηκε το μυαλό μου και δεν ήταν συγκεντρωμένο σε αυτά που έπρεπε να κάνουμε μέσα στο γήπεδο. Με πείραξε ο τρόπος που χάσαμε, ο τρόπος που παίχτηκε ο τελικός, με πείραξαν πολλά. Έχασα έναν τίτλο τον οποίο τον ήθελα πολύ και δεν είναι και ο μοναδικός που έχω χάσει έτσι. Ελάτε λίγο στη θέση μου».

Σκέφτηκες ότι έκανες ίσως και λάθος που γύρισες στην Ελλάδα;

«Οχι καμία σχέση, ίσα ίσα ήρθα κάπου που με ξέρουν, που ήξερα κι εγώ τι περιμένουν από εμένα. Ηθελα να ξανά νιώσω σημαντικός, ίσως ήταν και λίγο τρελό όλο αυτό γιατί γύρισα και έπαιζα σε κάθε παιχνίδι με το μαχαίρι στο λαιμό αλλά με βοήθησε αγωνιστικά πολύ, με βοήθησε πρώτα απ’ όλα να βρω τον εαυτό μου αυτό που με ένοιαζε πρώτα απ’ όλα να ξανά βρω το θράσος μου το ποδοσφαιρικό».

Αισθάνεστε ότι αδικήσατε τον εαυτό σας στο πρωτάθλημα μετά το πρώτο χαμένο εξάμηνο;

«Μαθηματικά μόνο να το δούμε είχαμε χάσει 16 βαθμούς σε παιχνίδια που έχουμε προηγηθεί. Λες να μην τον αδικήσαμε τον εαυτό μας που το πρώτο πράγμα που λέμε είναι να βάλουμε ένα γρήγορο γκολ να ανοίξουν οι χώροι και εμάς αυτό μας γύριζε μπούμερανκ. Νομίζω ότι τα λέει όλα αυτό το στατιστικό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα