Λάτρης του μπάσκετ και του Μαραντόνα

 

Παρ’ ότι ιδεολογικά μισούσε οτιδήποτε είχε σχέση με τις ΗΠΑ, ο Φιντέλ Κάστρο που έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Παρασκευής (25/11) λάτρευε δύο κατ’ εξοχήν αμερικάνικα αθλήματα, το μπάσκετ και το μπέιζμπολ, ενώ ήταν ένας από τους καλύτερους φίλους του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Στη διάρκεια της 49χρονης πορείας του στην πολιτική ηγεσία των Κουβανών, ήταν πάντα δίπλα στον αθλητισμό, στην ανάπτυξη του οποίου η κυβέρνησή του είχε επενδύσει πολλά.

Το μπάσκετ το αγάπησε σαν φοιτητής στο El Colegio de Belén στην Αβάνα, όπου ανακηρύχθηκε κορυφαίος αθλητής. Με ύψος 1,90 και τεχνική που θα ζήλευαν επαγγελματίες μπασκετμπολίστες, δεν ήταν δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί συνδέθηκε με το συγκεκριμένο άθλημα.

Ταυτόχρονα ήταν λάτρης και του μπέιζμπολ, ενώ ο γιος του ήταν επί σειρά ετών ιατρικός υπεύθυνος στην Εθνική ομάδα μπέιζμπολ της Κούβας. Όταν, μάλιστα, πριν από ένα χρόνο αποκαταστάθηκαν οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών, μαζί με τον Μπαράκ Ομπάμα βρέθηκε στην Αβάνα και η αποστολή της Τάμπα Μπέι Ρέις.

Ευρέως γνωστή ήταν επίσης η ισχυρή φιλία του Φιντέλ Κάστρο με τον Ντιέγο Μαραντόνα, που επισκεπτόταν πολύ συχνά την Κούβα προσφέροντας τον Κομαντάντε σπάνια ποδοσφαιρικά σόου.

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα