Λίβερπουλ: Απεβίωσε ο Τόμι Λόρενς (videos-pics)

Απεβίωσε σήμερα (10/1), σε ηλικία 77 ετών, ο Τόμι Λόρενς. Ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες που φόρεσαν τη φανέλα της Λίβερπουλ. Ο εκλιπόντας γεννήθηκε στις 14/5/1940 στο Έιρσιρ της Σκωτίας. Ξεκίνησε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο στην Γουόρινγκτον Τάουν και στους «κόκκινους», ύστερα από εισήγηση του (τότε προπονητή τους) Φιλ Τέιλορ, μετεγγράφηκε το 1957. Η πρεμιέρα του όμως κάτω από τα δοκάρια έγινε το 1962, με προπονητή τον θρυλικό, Μπιλ Σάνκλι.

Ο Λόρενς δεν ήταν απλά βασικός για τα επόμενα χρόνια. Ήταν αναντικατάστατος. Για τρεις αγωνιστικές περιόδους δεν έλειψε λεπτό. Σε έξι χρόνια (1963 – 1969) δεν αγωνίστηκε μόνο σε τέσσερα παιχνίδια. Με τη Λίβερπουλ κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Αγγλίας (1964, 1966) και το πρώτο κύπελλο στην ιστορία του συλλόγου (1965).

Αποχώρησε από τους «ρεντς» το 1971 – τον αντικατέστησε ο Ρέι Κλέμενς – με 390 συμμετοχές στο ενεργητικό του. Το παρατσούκλι του ήταν «Ιπτάμενο γουρούνι». Γιατί ήταν ευτραφής, αλλά έκανε θεαματικές αποκρούσεις.

Πριν από περίπου 3 χρόνια (Φεβρουάριο 2015) η Λίβερπουλ θα αντιμετώπιζε την Έβερτον. Ο δημοσιογράφος του BBC, Στιούαρτ Φλίντερς, έκανε ρεπορτάζ ρωτώντας περαστικούς αν θυμούνται μία ιστορική μονομαχία των δύο ομάδων, το 1967 για το κύπελλο Αγγλίας. Κάποια στιγμή απευθύνθηκε σε έναν ασπρομάλλη κύριο. Ο οποίος του απάντησε: «Το θυμάμαι. Είχα παίξει σε αυτό το ματς. Ήμουν ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ. Το όνομά μου είναι Τόμι Λόρενς»!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα