Λίγη η ΑΕΚ κόντρα στην Μπεσικτάς και ήττα με 82-68

Ανίκανη να διεκδικήσει παιχνίδια με ευρωπαϊκές ομάδες όπως η Μπεσικτάς είναι η ΑΕΚ. Η ομάδα του απογοητευτικού Ζντοβς που μόνο δηλώσεις ξέρει να κάνει, αλλά από κάποια ιδιαίτερα αγωνιστικά πλάνα, κάποιες επινοήσεις βρε αδερφέ, παίρνει μηδέν, ηττήθηκε δίκαια και απλά με 82-68, χωρίς να διεκδικήσει τίποτα από το παιχνίδι.

Οι Τούρκοι επέβαλαν ένα δαιμονιώδη ρυθμό από το ξεκίνημα, αλλά από τη βιασύνη τους έχασαν μερικές φορές την μπάλα κάτω από το καλάθι τους, με αποτέλεσμα μέχρι το πέμπτο λεπτό η ΑΕΚ να βρίσκεται κοντά στο σκορ (12-9). Στη συνέχεια, όμως, οι γηπεδούχοι συγκεντρώθηκαν και πήραν παραμάζωμα το σύνολο του Ζντοβς και με ένα σερί 20-2 έφτασαν τη διαφορά στους 21 πόντους (32-11). Η Ένωση όποτε δυσκολεύεται δεν ξέρει τι να κάνει την μπάλα, διότι ο Ντίξον θολώνει και οι Λαρεντζάκης, Ιβάνοβιτς δεν είναι ηγετικές φυσιογνωμίες. Αν δεν τραβάει και ο Ούκιτς, κλαφ’ τα Γιούρι.

Ο Ζντοβς πρέπει να επανεξετάσει το θέμα της απόκτησης σέντερ, ο Φάλκερ είναι σαν ένας καλός μαθητής της θεωρίας του μπάσκετ, που όμως δεν μπορεί να παίξει με αντιπάλους άνδρες. Το ημίχρονο έληξε με 42-27, διότι οι «κιτρινόμαυροι» παίκτες πείσμωσαν και κέρδισαν κάποια επιθετικά ριμπάουντ προς το τέλος, αλλά στα τρίποντα ήταν και πάλι τραγικοί (1/13), ως συνήθως στα ματς που στραβώνουν και αγχώνονται!

Στην επανάληψη η Μπεσικτάς μπήκε χωρίς ενέργεια στο παρκέ, παίζοντας στις μισές ταχύτητες, αλλά η ελληνική ομάδα αντί να το εκμεταλλευτεί έχανε τα αμυντικά ριμπάουντ, σούταρε τραβηγμένα τρίποντα και αστοχούσε κάτω από το καλάθι. Μείωσε κάποια στιγμή στους ένδεκα (50-39) και έδειξε σημάδια ζωής, αλλά αυτό συνέβη επειδή μπήκαν δύο τρίποντα, κατά τα άλλα έπαιζε φτωχό μπάσκετ, μόνο κυκλοφορία και μακρινά σουτ και σπανίως κάποιες πάσες από τη θέση «5». Στο τέλος του δεκαλέπτου έχανε 16 πόντους, 57-41.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ένωση μείωσε αργά στους οκτώ πόντους, όταν πλέον οι γηπεδούχοι είχαν χαλαρώσει, αλλά τελικά το ματς τελείωσε με μία πιο αντιπροσωπευτική διαφορά, στους 14 πόντους.

Αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ έπαιξε κόντρα στην Μπεσικτάς που έχει το μεγαλύτερο μπάτζετ στο Champions League, αλλά η ελληνική ομάδα στα δύσκολα είναι ανεπαρκέστατη, διαθέτει απογοητευτικούς Αμερικάνους (Φάλκερ και Γουίλιαμς) και οι ηγέτες της, ο Ούκιτς και ο Ντίξον δεν μπορούν χωρίς συμπαραστάτες. Σίγουρα λείπει ο τραυματίας Βασιλειάδης, ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να αποδοθεί στον συγκινητικότερο παίκτη της ΑΕΚ, τον Μιλόσεβιτς, που είχε 15 πόντους, 13 ριμπάουντ και 2 ασίστ, αλλά δεν πρέπει να σουτάρει τρίποντα κι αν είχε έναν πιο καλό προπονητή, δεν θα το έκανε. Ο Σάκοτα μπορούσε και καλύτερα, ενώ ο Μαυροειδής δεν μπορεί να κριθεί, είναι ο μόνος ψηλός της ομάδας, δεν έχει βοήθειες ποτέ!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα