«Λαμπρά Παράσιτα» του Philip Ridley

Τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Tempus Verum – Εν Αθήναις

Την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου τα «Λαμπρά Παράσιτα» ρίχνουν αυλαία: Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν η Τζιλ και ο Όλλυ: ένα νεαρό ζευγάρι μικροαστών που ζούσε σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά του Λονδίνου. Θέλανε να ξεφύγουν από την μιζέρια τους και να φτιάξουν το σπίτι των ονείρων τους. Ένα σπίτι κι ένα όνειρο που γίνεται γρήγορα πραγματικότητα, με τη συμβολή της μυστηριώδους Μις Ντι και… με τον πιο παράδοξο τρόπο: εκείνοι σκοτώνουν άστεγους και το σπίτι αποκτά λάμψη. Τα «κοινωνικά παράσιτα» της γειτονιάς γρήγορα μετατρέπονται σε λαμπερούς νιπτήρες, πολυτελή αυτοκίνητα, άνετους καναπέδες και η γειτονιά αλλάζει όψη…

Ο πολυβραβευμένος Άγγλος παραμυθάς Philip Ridley εμπνέεται από πραγματικά γεγονότα σε γειτονιά του Ανατολικού Λονδίνου και γράφει μία σουρεαλιστική μαύρη κωμωδία που παρουσιάζεται –σε πανελλήνια πρώτη– σε σκηνοθεσία Χάρη Αττώνη, σε μία παράσταση γεμάτη ρυθμό και πρωτότυπη μουσική από τον Τareq.

Δράση, ειρωνεία, αγωνία, σκληρό και αφοπλιστικό χιούμορ είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του έργου «Λαμπρά Παράσιτα», ενός από τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα γραφής του In-Yer-Face Theatre, του θεάτρου που αρπάζει κυριολεκτικά «από τα μούτρα» τους θεατές, με σκοπό να τους παρουσιάσει τα πράγματα όπως ακριβώς είναι, χωρίς υπαινιγμούς, κάνοντάς τους να αισθανθούν και οι ίδιοι ζωτικό κι αναπόσπαστο κομμάτι της δράσης.

Ταυτότητα Παράστασης

Κείμενο: Philip Ridley

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Χάρης Αττώνης

Σκηνικά – Κοστούμια: Γιωργίνα Γερμανού

Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Μουσική: Tareq

Φωτογραφίες: Νικόλας Μάστορας

Βοηθός Σκηνοθέτη: Ευγενία Δελιαλή

Βοηθός σκηνογράφου: Μαρίζα Σουλιώτη

Μακιγιάζ: Γραμματική Συρίγου

Artwork: JohnJohn Papadopoulos

Παραγωγή: Ευάγγελος Κώνστας / Constantly Productions

Ερμηνεύουν: Χάρης Αττώνης, Κατερίνα Λάττα, Φάνης Παυλόπουλος

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα