Λαφαζάνης: Τα μνημόνια δεν τελειώνουν ποτέ

Για νέο Μνημόνιο προειδοποιεί ο Παναγιώτης Λαφαζάνης , σε δηλώσεις του στον Real fm. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ακόμη  για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, την οικονομία, αλλά και τις δημοσκοπήσεις.

«Καμία απολύτως στροφή δεν υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στις αποφάσεις του και καταλαβαίνει πλήρως, ότι η πορεία μας προς την κυβέρνηση εξαρτάται κατά βάση, από την επίμονη μας, τη σταθερότητά μας, σε έναν ριζοσπαστικό δρόμο, ο οποίος είναι και ο μόνος που μπορεί να ξαναστήσει αυτή τη χώρα στα πόδια της», σχολίασε αρχικά ο κ. Λαφαζάνης και συνέχισε: «Η πιο ρεαλιστική πρόταση στην οικονομία, είναι αυτή που αναδεικνύεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς έχουμε δύο μεγάλα προβλήματα ογκολίθους μπροστά μας. Έχουμε τα μνημόνια και το χρέος. Τα μνημόνια δεν τελειώνουν. Τα μνημόνια είναι οι εφαρμοστικοί νόμοι, οι οποίοι θα συνεχίζουν να λειτουργούν και να παράγουν δυσμενή αποτελέσματα. Τα μνημόνια δεν τελειώνουν ποτέ. Το μνημονιακό πρόγραμμα έχει επεκταθεί. Έχει πάει μέχρι το 2016».

«Αν χρειαστεί νέα χρηματοδότηση, πράγμα πάρα πολύ πιθανό, θα πάμε και σε νέο μνημόνιο. Πέραν αυτού, ένα νέο μνημόνιο έχει ήδη συνομολογηθεί γιατί αυτό που θα δούμε το σαββατοκύριακο θα είναι μια νέα μνημονιακή συμφωνία, εξολόθρευσης συντάξεων και μισθών», πρόσθεσε.

«Εμπεριέχει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, πράγμα που σημαίνει κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων, κατάρρευση των συντάξεων, μείωση των μισθών και απολύσεις. Οι μισθοί μπαίνουν σε νέα λαιμητόμο. Μετά τις εκλογές, έχουμε τις ομαδικές απολύσεις. Έχουμε τα μέτρα για το γάλα που εξοντώνουν τους παραγωγούς, τα μέτρα για τα φάρμακα και σημειώνω και το θέμα με τις τράπεζες. Πάμε για ένα μεγάλο σκάνδαλο με τις τράπεζες», σημείωσε ακόμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το τι θα είμαστε, θα το δείξουν οι εκλογές. Υπάρχουν οι εκτιμήσεις που λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καθηλωμένος, υπάρχουν και αυτές που μας παρουσιάζουν με σημαντική διαφορά. Υπάρχει τουλάχιστον ένα 70% των πολιτών το οποίο δεν το πιάνουν οι δημοσκοπήσεις. Οι ευρωεκλογές θα είναι θετική έκπληξη για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πολύ μπροστά», σχολίασε για τις ευρωεκλογές ο κ. Λαφαζάνης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα