ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Να παραιτηθούν τώρα Σγουρός και Δούρου

Κλιμάκιο της ΛΑΕ με επικεφαλής τον γραμματέα Παναγιώτη Λαφαζάνη και αποτελούμενο από τους Βασίλη Πριμικήρη, Βασίλη Πολυχρόνη και τους περιφερειακούς συμβούλους Γιάννη Πρωτονοτάριο και Κατερίνα Θανοπούλου, περιόδευσε στις πόλεις της Δυτικής Αττικής που επλήγησαν από τις πλημμύρες και είχε κατά σειρά συναντήσεις με την Δήμαρχο Μάνδρας, τον Αντιδήμαρχο αρμόδιο για τη Νέα Πέραμο και τον Δήμαρχο Μεγαρέων.

Μετά τις συναντήσεις του ο Παν. Λαφαζάνης έκανε την παρακάτω δήλωση: «Η καταστροφή στις περιοχές της Μάνδρας και της Νέας Περάμου έχουν προσλάβει βιβλικές διαστάσεις. Τα μνημόνια, η αδιαφορία, η καρεκλοθηρία και οι πελατειακές πολιτικές καταστρέφουν τη χώρα και πνίγουν ζωές. Μιλάμε για πολύ μεγάλα προαναγγελθέντα εγκλήματα τα οποία ζητούν τιμωρία. Δεν μπορεί να έχουμε πάνω από 20 νεκρούς και να μην υπάρχει πολιτική ευθύνη και ποινική δίωξη. Απορώ γιατί η Δικαιοσύνη δεν κινείται ταχύτατα. Η γραφειοκρατία είναι το άλλοθι ενόχων και συνενόχων. Απαιτείται η άμεση παραίτηση Σγουρού και Δούρου. Να πληρώσουν όσοι είχαν διαχρονικές ευθύνες στην κεντρική εξουσία και να αποδοθούν ευθύνες στους πρωθυπουργούς.

Απαιτείται η άμεση διάνοιξη των ρεμάτων και η άμεση προώθηση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων με έκτακτη νομοθεσία. Τα μνημόνια, ειδικά το τρίτο, δεν εμποδίστηκαν από καμία γραφειοκρατία να ψηφιστούν σε λίγες μεταμεσονύκτιες ώρες από τα συνεταιράκια ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Τα αντιπλημμυρικά έργα δεν μπορεί να καθυστερούν δεκαετίες. Οι αποζημιώσεις που ανακοινώθηκαν είναι ανεπαρκέστατες. Και αυτές, όμως, δεν πρέπει με άλλοθι την γραφειοκρατία να καθυστερήσουν και να καταστούν δώρο – άδωρο. Πρέπει να δοθούν εδώ και τώρα, μαζί με την αποκατάσταση όλων των υποδομών.

Στην Ελλάδα μετά από τραγωδίες τύπου Μάνδρας, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη μιας μεγάλης δημοκρατικής πολιτικής οικονομικής και κοινωνικής ανατροπής για να ανασάνει και να ανασυγκροτηθεί η χώρα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα