ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: “Το παράλληλο σύστημα πληρωμών του Βαρουφάκη ήταν επιζήμιο για οικονομία”

“Οι θέσεις του Βαρουφάκη δεν ήταν σχέδιο Β αλλά επιζήμιο για την διατήρηση της χώρας στην ευρωζωνική φυλακή”. Αυτά τόνισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος επί της ουσίας επιβεβαίωσε ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών είχε παρουσιάσει το σχέδιο του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

“Οι θέσεις Βαρουφάκη για το παράλληλο σύστημα πληρωμών, ισοδυναμούσαν στην πράξη με παράλληλο νόμισμα και ήταν ατελέσφορες και άκρως επιζήμιες, δεν έδιναν απάντηση στο αγωνιώδες πρόβλημα της ρευστότητας στην οικονομία, ενώ στο μόνο που θα οδηγούσαν ήταν στο κούρεμα των υποχρεώσεων του δημοσίου προς πολίτες και επιχειρήσεις και τελικά στην περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων.

Το παράλληλο σύστημα του Γ. Βαρουφάκη δεν έχει καμία σχέση με σχέδιο Β. Είναι καραμπινάτο και μάλιστα κακό, σχέδιο Α για την θωράκιση της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη. Το μόνο πραγματικό σχέδιο Β για την χώρα είναι η μετάβαση, στην βάση ριζοσπαστικού προγράμματος, στο εθνικό νόμισμα, σχέδιο το οποίο αποτελεί την μόνη θετική, ρεαλιστική και βιώσιμη λύση και διέξοδο στα διογκούμενα αδιέξοδα της χώρας”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα