ΛΔ Κονγκό: 400.000 παιδιά είναι υποσιτισμένα, με κίνδυνο να πεθάνουν

Η UNICEF κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, σχετικά με την κατάσταση στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό όπου «400.000 παιδιά είναι σοβαρά υποσιτισμένα και κινδυνεύουν να πεθάνουν» και πιο συγκεκριμένα στην επαρχία Κασάι.

Σε ανακοίνωση της η οργάνωση αναφέρει «Περισσότερα από 750.000 παιδιά στην επαρχία υποφέρουν από οξύ υποσιτισμό» και συνεχίσει «Η καταστροφική κατάσταση οφείλεται κυρίως στη βία, τους μαζικούς εκτοπισμούς και τη μείωση της γεωργικής παραγωγής στη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών».

Οι συγκρούσεις από τον Σεπτέμβριο το 2016, όπου και πέθανε ο τοπικός φύλαρχος Καμουίνα Ενσαπού από τις δυνάμεις ασφαλείας, έχουν προκαλέσει τον εκτοπισμό 1,4 εκατομμυρίου ανθρώπων. Οι μάχες μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και των πολιτοφυλακών έχουν ως αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς και φτώχεια.

Η UNICEF, φυσικά καταγγέλλει την ελλιπή χρηματοδότηση και αναφέρει «το 2017 έλαβε μόλις το 15% της απαραίτητης χρηματοδότησης που χρειαζόταν για να αντεπεξέλθει στις βασικές διατροφικές ανάγκες των παιδιών».

Φυσικά σε κάποιες περιοχές, οι συγκρούσεις έχουν μειωθεί και έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να γυρνάνε πίσω στις εστίες τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο συνολικός αριθμός των εκτοπισμένων ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα