«Λείπουν οι επενδύσεις από την Ελλάδα»

Στο θέμα των επενδύσεων στην Ελλάδα και στην έλλειψη αυτών ελληνική τραγωδία επικεντρώνεται σε δημοσίευμά του  το Bloomberg.

Η ανάκαμψη της Ελλάδας από την οικονομική της τραγωδία περιμένει ακόμα την τελευταία της πράξη, επισημαίνει σε άρθρο του που εστιάζει στην ανάγκη επενδύσεων στην χώρα μας, το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων

Σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Εθνικής Τράπεζας Νικόλα Μαγγίνα, την ώρα που στην χώρα το κόστος κοινωνικής ασφάλειας παραμένει υψηλό, με την ανεργία σταθερά πάνω από 21%, εδώ και τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις που θα αυξάνουν κατά μέσο όρο 8% μέσα στα επόμενα χρόνια, προκειμένου να ρίξει το ποσοστό αυτό κάτω από το 20%.

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιμένει ότι η αυξανόμενη εμπιστοσύνη στην σταθερότητα της χώρας θα ανοίξει τις πύλες των επενδύσεων, όμως τα στοιχεία ότι αυτό συμβαίνει όντως είναι πενιχρά», επισημαίνει το άρθρο και παραθέτει τις πρόσφατες «περιπέτειες» με την Eldorado Gold και την περίπτωση του Ελληνικού.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, «η κυβέρνηση κλυδωνίστηκε τον προηγούμενο μήνα όταν η καναδέζικη Eldorado ανακοίνωσε την αναστολή των εξορυκτικών εργασιών της. Επίσης, οι προσπάθειές της να προωθήσει μια επένδυση – «κλειδί», όπως αυτή στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, καθυστέρησαν λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών και διαβουλεύσεων για το αν η περιοχή είναι αρχαιολογικά σημαντική».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα