ΛΕΒΕΝΤΗΣ: “Ο Τσίπρας απέτυχε και ταπεινώθηκε η χώρα επί ημερών του”

Για εθνική ταπείνωση έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στη συζήτηση των διατάξεων με τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης αξιολόγησης.

«Ο κ. Τσίπρας απέτυχε. Ταπεινώθηκε όμως η χώρα. Είναι μια εθνική ήττα που δεν χρειαζόταν η χώρα», τόνισε ο Λεβέντης προσθέτοντας πως «δεν ταπεινώνεται όμως η κυβέρνηση ή ο κ. Τσίπρας αλλά η χώρα, καθώς η Βουλή υποχρεώνεται να ψηφίσει γελοία πράγματα υπό τη μορφή τροπολογιών».

«Η κυβέρνηση οδήγησε τη χώρα σε παρανάλωμα του πυρός», υποστήριξε επιρρίπτοντας ευθύνες τόσο στον πρωθυπουργό που «σήκωσε ψηλά το θέμα του χρέους» όπως είπε χαρακτηριστικά όσο και στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, γιατί «υπέγραψε δήλωση μετανοίας για τον “μποναμά” της Ελλάδος».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε την πρόταση του για τη συγκρότηση κυβέρνησης τεχνοκρατών, την οποία θα εμπιστευτούν, όπως είπε, τα κόμματα στη Βουλή για να καταστρώσουν ένα σχέδιο δράσης που δεν θα είναι τίποτα άλλο, παρά η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

«Οτιδήποτε άλλο θα είναι επαίσχυντο και καταστροφικό», υποστήριξε ο ενώ επιτέθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι το 2017 αντιλήφθηκε τι περνάνε οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι.

Ο Λεβέντης κατηγόρησε και το ΠΑΣΟΚ «που επικρίνει τις σημερινές διαδικασίες, ενώ τα ίδια έκανε και αυτό όταν ήταν στην εξουσία» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα