Λεπέν: Τι θα κάνω αν εκλεγώ Πρόεδρος της Γαλλίας

Mε μανιφέστο και το σύνθημα «Ελευθερία» ξεκίνησε το Σάββατο  την προεκλογική της εκστρατεία η Μαρίν Λεπέν από την Λυών. Η ακροδεξιά υποψήφια και επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου ανέπτυξε την εκλογική της πλατφόρμα, η οποία περιλαμβάνει 144 “δεσμεύσεις” και επικεντρώνεται στην προστασία των πολιτών από την παγκοσμιοποίηση.

Στις 144 δεσμεύσεις της, η Λεπέν προτείνει έξι μήνες διαπραγματεύσεων για το καθεστώς συμμετοχής της Γαλλίας στην Ευρωζώνη ή έξοδο, την περικοπή των φόρων στις εισαγωγές και στις συμβάσεις εργασίας των ξένων, τη μείωση των ορίων συνταξιοδότησης και την υιοθέτηση μίας σκληρής γραμμής στο μεταναστευτικό, που θα περιλαμβάνει την πληρωμή διδάκτρων για τα παιδιά των ξένων στα γαλλικά σχολεία.

Η συγκέντρωση της Λυών θα εστιάσει και στις τρομοκρατικές απειλές που δέχεται η Γαλλία, με το FN να αντιδρά άμεσα στο περιστατικό με τον ύποπτο που πήγε να μπει με ματσέτα στο Λούβρο. Το Εθνικό Μέτωπο ζήτησε να ενισχυθούν οι έλεγχοι στα σύνορα και να υπάρξει σκληρή στάση απέναντι στο ριζοσπαστικό Ισλάμ.

ΟΕμανουέλ Μακρόν ένας κεντρώος φιλοευρωπαϊστής υποψήφιος, που οι δημοσκοπήσεις τον φέρνουν αντίπαλο της Λεπέν στον δεύτερο γύρο, θα έχει επίσης μία συγκέντρωση στη Λυών σήμερα, Σάββατο για να παρουσιάσει μία ριζικά αντίθετη πλατφόρμα από αυτή του Εθνικού Μετώπου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα