Λεπέν: Φυλακή η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα καταρρεύσει σύντομα

Νέες βολές κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσε η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία, Μαρίν Λεπέν σε αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον Βρετανό πολιτικό και πρώην αρχηγό του Kόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος τη συνεχάρη για «τη σχέση που κρατάει με τον γαλλικό λαό».

Η Μεγάλη Βρετανία έδειξε τον δρόμο και τον τρόπο στις υπόλοιπες χώρες για το πως να φύγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προβλέποντας την τελική πτώση του θεσμού, είπε μεταξύ άλλων η Μαρίν Λεπέν.

“Η Βρετανία βρήκε τα κλειδιά της φυλακής”

Σε μια συνέντευξη με τον πρώην αρχηγό του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Νάιτζελ Φάρατζ, η ακροδεξιά πολιτικός δήλωσε ότι η Μεγάλη Βρετανία βρήκε «τα κλειδιά της φυλακής» που αντιπροσωπεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Μας έχουν πει επανειλημμένως πως είναι αδύνατον να φύγουμε από την Ε.Ε. αλλά το Ηνωμένο Βασίλειο μόλις απέδειξε πως αν κάτι τέτοιο είναι επιθυμία του λαού, η χώρα μπορεί να βρει τις μεθόδους και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να κάνει πραγματικότητα μια τέτοια έξοδο. Όποτε σας οφείλουμε ένα ευχαριστώ που μας δείξατε τον δρόμο έξω από αυτήν την τεράστια φυλακή» είπε στον Φάρατζ.

Κατά την διάρκεια της πολύωρης αυτής συνέντευξης η Λεπέν κάποια στιγμή ανέφερε πως ένιωσε «μια αίσθηση ανακούφισης» όταν οι Βρετανοί ψήφισαν την έξοδο τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, υπογράμμισε ότι κανένας Βρετανός μετανάστης που ζει στην Γαλλία δεν θα αντιμετωπίσει διώξεις, αλλάξεκαθάρισε ωστόσο ότι οι Γάλλοι θα έχουν ξεκάθαρη προτεραιότητα σε ότι έχει να κάνει με την εύρεση εργασίας.

Επιπροσθέτως, η Λεπέν ισχυρίστηκε ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι την σνόμπαρε καθώς δεν θέλησε να παρεβρεθούνε σε συνάντηση, επικαλούμενη μια κρατική πολιτική που λέει να μην έχουν παρτίδες με το «Εθνικό Μέτωπο». Ωστόσο, η Λε Πεν δήλωσε πως ούτε η ίδια είχε ζητήσει μια τέτοια συνάντηση.

Η Γαλλίδα πολιτικός κατάφερε να αποφύγει τις ερωτήσεις που αφορούσαν τα αισθήματα αντισημιτισμού που διατρέχουν το κόμμα της. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Φάρατζ, παρότι ηγέτης του Κόμματος Ανεξαρτησίας, είχε αρνηθεί να δημιουργήσει συμμαχία με το Εθνικό Μέτωπο ακριβώς επειδή θεωρούσε ότι το κόμμα προάσπιζε αισθήματα «αντισημιτισμού και προκαταλήψεων».

Ο Φάρατζ όμως επιβράβευσε την Λεπέν, λέγοντας της πως έχει δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς με τον γαλλικό λαό.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την συνέντευξη:

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα