Λευτέρης Κρέτσος: Στην ευχέρεια του ΕΣΡ ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες

Ο διαγωνισμός για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας ουσιαστικά έχει ξεκινήσει, σύμφωνα με τον ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσο, από τη στιγμή που το ΕΣΡ αποφάσισε τον αριθμό τους και την ελάχιστη τιμή εκκίνησης, που λαμβάνει υπόψη το αποτέλεσμα του περσινού διαγωνισμού.

Μιλώντας στο Α’ Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ, ο ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διαδικασία της δημοπρασίας μπορεί να ολοκληρωθεί σε διάστημα τριών μηνών, από την ώρα που θα αρχίσει, με βάση ό, τι ισχύει στις περιπτώσεις ανοιχτών διεθνών διαγωνισμών. Πρόσθεσε ωστόσο ότι το πότε και το πώς θα διεξαχθεί η δημοπρασία είναι καθαρά στην ευχέρεια του ΕΣΡ.

Ο κ. Κρέτσος είπε τέλος ότι η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας είναι έτοιμη να συνδράμει, αν της ζητηθεί, ενώ πρόσθεσε ότι επιθυμία της Γραμματείας είναι ο διαγωνισμός να γίνει γρήγορα, διότι είναι συνταγματική υποχρέωση και διότι αντίκειται στις αρχές του κράτους δικαίου το γεγονός ότι 27 και πλέον χρόνια τα τηλεοπτικά κανάλια λειτουργούν χωρίς κανονική άδεια.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα