Λεφτά… με το τσουβάλι στο «ερυθρόλευκο» ταμείο

Οι νίκες στο Champions League δίνουν βαθμούς και οι βαθμοί δίνουν… χρήμα. Το ταμείο του Ολυμπιακού αναμένεται να γεμίσει από τα μπόνους και τις χορηγίες του κορυφαίου θεσμού, καθώς υπολογίζεται ότι θα μπουν συνολικά περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ.

Η ομάδα του Πειραιά έχει ήδη εξασφαλίσει 16,5 εκατ. ευρώ, καθώς τα 12 εκατ. αφορούν τη συμμετοχή του στους ομίλους του Champions League και τα 4,5 εκατ. αφορούν τα έσοδα από τις τρεις νίκες του ως τώρα (με 1,5 εκατ. ευρώ πριμοδοτείται κάθε νίκη και με 500.000 ευρώ κάθε ισοπαλία), ενώ εκκρεμούν άλλοι δύο αγώνες.

Σε αυτό το ποσό θα προστεθεί εκείνο του market pool, ήτοι τα χρήματα που αναλογούν σε κάθε χώρα από την UEFA και τα οποία στην Ελλάδα καρπώνεται εξ ολοκλήρου ο Ολυμπιακός μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού. Για φέτος δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί το ακριβές ποσό, αλλά υπολογίζεται πως θα ξεπεράσει τα 12 εκατ. ευρώ.

Εφόσον ο Ολυμπιακός προκριθεί στους «16» του Champions League θα εισπράξει ως μπόνους επιπλέον 5,5 εκατ. ευρώ, μόνο για την πρόκρισή του. Σημειώνεται πως τα αντίστοιχα μπόνους για τα προημιτελικά είναι 6 εκατ., για τα ημιτελικά 7 εκατ., για τον νικητή 15 εκατ. και για τον ηττημένο του τελικού 10,5 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα