Λεφτά υπάρχουν, αλλά από του χρόνου!

Οι «κιτρινόμαυροι» άκουσαν την Περιφερειάρχη να τους διαβεβαιώνει πως τα 20.000.000 ευρώ είναι ανέγγιχτα και τους περιμένουν, κι από την άλλη πλευρά εκνευρίστηκαν με την ιδέα του Άρη Βασιλόπουλου να χτιστεί το γήπεδο σε άλλη περιοχή.

Διαβεβαιώσεις και μόνο διαβεβαιώσεις κατάφερε και πήρε η ΑΕΚ στη συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΑΕ και της εταιρίας «Δικέφαλος ΑΕ» με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου. Προφανώς και δεν πήγε για να αποσπάσει το πακέτο των 20.000.000 ευρώ, αλλά για να γίνει κουβέντα, ωστόσο η «κιτρινόμαυρη» αποστολή έφυγε από την Διεύθυνση Περιφέρειας Αττικής σαν να είχε ήδη τα λεφτά στο τσεπάκι.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αλέξης Αλεξίου πέραν της διαδικαστικής κουβέντας που έπρεπε να κάνουν με τα μέλη της Περιφέρειας, ενημέρωσαν την Ρένα Δούρου για το χρονοδιάγραμμα και για το πότε ακριβώς θα χρειαστούν το ρευστό της χρηματοδότησης, το οποίο έχει συμφωνηθεί να «ξεκλειδώσει» μόλις ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των εργασιών. Θυμίζουμε ότι το ποσό αυτό το είχε «τάξει» αρχικά ο Γιάννης Σγουρός στο Δημήτρη Μελισσανίδη στις αρχές του 2013 όταν ο πρόεδρος της Aegean είχε ενημερώσει τον τότε Περιφερειάρχη ότι σκέφτεται να κατασκευάσει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Στη συνέχεια, τον Ιούνιο του ιδίου έτους, η Περιφέρεια είχε ανακοινώσει την έγκριση του κονδυλίου.

Το ότι η δεύτερη φάση των εργασιών θα αργήσει, αφού το έργο δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, δίνει έναν «αέρα» στην Περιφέρεια, αλλά και μία δυνατότητα έναρξης συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών με απώτερο σκοπό την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων υπό το πλαίσιο της καλύτερης δυνατής συνεργασίας όχι μόνο μέχρι την εκταμίευση, αλλά και σε βάθος χρόνου. Μία συνεργασία και σύμπραξη  που αν υπήρχε και μεταξύ της ΑΕΚ και του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, όλα θα ήταν διαφορετικά.

Χρωστάει μία ενημέρωση για την εύρεση των χορηγικών πακέτων

Τώρα, όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης, δηλαδή το που βρίσκεται η ΑΕΚ σε οικονομικό επίπεδο όσον αφορά στο γήπεδο, αυτό έχει ενδιαφέρον, όσο η ΠΑΕ δεν ανακοινώνει τις συμφωνίες τις οποίες έχει συνάψει με χορηγούς. Θυμίζουμε πως ο προϋπολογισμός του γηπέδου φτάνει τα 70.000.000 ευρώ, κι αυτή τη στιγμή υπάρχουν μαζί με αυτά της Περιφέρειας πάνω 30.000.000 ευρώ (συν την ιδία χρηματοδότηση της «Δικέφαλος» ΑΕ και μερίδιο από τα διαρκείας). Αν σε αυτά τα χρήματα προστεθούν πάνω από 15 εκατομμύρια από τους χορηγούς, τότε η ΑΕΚ θα υποχρεωθεί να πάρει σχετικά μικρό ομολογιακό δάνειο. Όλα αυτά, βέβαια, εάν και εφόσον ξεκινήσουν τα περιβόητα έργα.

Πάντως, μία ενημέρωση προς τον κόσμο της ΑΕΚ για το που βρίσκονται οι επαφές με τους χορηγούς είναι απαραίτητη, κυρίως για να πειστούν και οι πιο «δύσκολοι» ότι το μοναδικό κόλλημα είναι η νέα καθυστέρηση που προκάλεσε ο δήμος και όχι η συγκέντρωση του πρώτου πακέτου χρημάτων για την έναρξη των εργασιών.

Συνεργάζεται η Περιφέρεια, όχι και ο δήμος

Δύο μέρες μετά το ραντεβού των ανθρώπων της ΑΕΚ με τη Ρένα Δούρου πραγματοποιήθηκε αυτό μεταξύ των «κιτρινόμαυρων», του αρμόδιου Υπουργού Περιβάλλοντος Πάνου Σκουρλέτη και του Δήμου Νέα Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας με επικεφαλής τον δήμαρχο, Άρη Βασιλόπουλο.

Κι ενώ η ΑΕΚ έχει δαπανήσει χρόνο και χρήμα για να μελετήσει και να εκπονήσει σχέδιο κατασκευής γηπέδου στο χώρο της, ο Άρης Βασιλόπουλος ήρθε στη συνάντηση απλά με μία ιδέα, να κατασκευάσει ο σύλλογος του γήπεδό του στο χώρο του πρώην εργοστασίου της «Ρενό». Οι εκπρόσωποι της ΑΕΚ και της «Δικέφαλος ΑΕ» το θεώρησαν ως κακόγουστο αστείο, αλλά όταν στη συνέχεια ο Βασιλόπουλος «απείλησε» πως με μία υπογραφή μπορεί να αποσπάσει από το «φυσικό πρόσωπο ΑΕΚ» το χώρο που της ανήκει, τα «λαμπάκια» των «κιτρινόμαυρων»  άναψαν! Αν ο Βασιλόπουλος εκτιμά ότι κακώς παραχωρήθηκαν εδάφη της αττικής γης στους πρόσφυγες από την Πόλη, τα Πριγκιποννήσια, την Σμύρνη και τα παράλια της Ιωνίας, τότε είναι άξιος της μοίρας του.

Και σε αυτή την περίπτωση (όπως και με την Περιφέρεια) συστάθηκε μία κοινή επιτροπή δράσης υπό την εποπτεία του Πάνου Σκουρλέτη. Περισσότερες εξελίξεις στα τέλη του Νοέμβρη.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα