Λογιστικό έλεγχο για το ελληνικό χρέος ζητά ο Μαριάς

Λογιστικό έλεγχο για το ελληνικό χρέος ζητά ο Νότης Μαριάς με ερώτησή του στην Ευρωβουλή. 

Όπως επισημαίνει ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής  προς την Επιτροπή σύμφωνα με το άρθρο 7 παράγραφος 9 του Κανονισμού 472/2013 τα κράτη μέλη που υπόκεινται σε πρόγραμμα προσαρμογής, δηλαδή σε μνημόνια, διεξάγουν πλήρη έλεγχο των δημόσιων οικονομικών τους προκειμένου να εκτιμήσουν, μεταξύ άλλων, τους λόγους που οδήγησαν σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα χρέους και να εντοπίσουν οποιαδήποτε πιθανή παρατυπία.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε σημειώνοντας ότι καθώς η Ελλάδα έχει διαλυθεί οικονομικά και κοινωνικά λόγω των μνημονίων που απέτυχαν παταγωδώς να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους, καθίσταται επιτακτική πλέον η ανάγκη να προχωρήσει η πατρίδα μας στην αξιοποίηση της παραπάνω διάταξης του Κανονισμού 472/2013 και έτσι να προχωρήσει άμεσα στην διενέργεια λογιστικού ελέγχου προκειμένου να εξεταστούν οι παρανομίες και παρατυπίες που οδήγησαν στο σημερινό υψηλό επίπεδο χρέους της χώρας που ανέρχεται στο 175% του ΑΕΠ για να ακολουθήσει εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας η μονομερής διαγραφή του επονείδιστου χρέους που θα διαπιστωθεί.

«Για τον λόγο αυτό ο Νότης Μαριάς θέτοντας προ των ευθυνών της την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως δήθεν θεματοφύλακα της εφαρμογής του δικαίου της Ε.Ε. την καλεί να ξεκαθαρίσει την στάση της σε περίπτωση που η Ελλάδα ενεργήσει βάσει του ως άνω άρθρου 7 παράγραφος 9 του Κανονισμού 472/2013 και προχωρήσει στην διερεύνηση των λόγων που οδήγησαν σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα το χρέος της χώρας εντοπίζοντας ταυτόχρονα οποιαδήποτε πιθανή παρατυπία ή παρανομία» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Μάλιστα, ο Νότης Μαριάς κάλεσε την Επιτροπή να συμβάλει προς την κατεύθυνση αυτή όπως άλλωστε υποχρεούται από την Συνθήκη της Ε.Ε.

«Σε διαφορετική περίπτωση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αποδείξει για άλλη μία φορά ότι συνεχίζει να παραμένει στην υπηρεσία των τοκογλύφων δανειστών που φτωχοποίησαν τον Ελληνικό λαό» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα