Φορτηγάκι παρέσυρε μουσουλμάνους που έβγαιναν από τζαμί- Ένας νεκρός

Nέα επίθεση σημειώθηκε στο Λονδίνο, λίγες μόλις ημέρες μετά τη φονική πυρκαγιά σε ουρανοξύστη της λονδρέζικης πρωτεύουσας με το θάνατο δεκάδων ατόμων. Ένα φορτηγάκι, (λευκό βαν) το βράδυ της Κυριακής, κοντά στο Φίνσμπουρι Παρκ παρέσυρε δεκάδες πεζούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων μόλις είχαν βγει από κοινωνικό κέντρο κοντά σε ισλαμικό τέμενος με αποτέλεσμα το θάνατο ενός ατόμου ενώ η υπηρεσία ασθενοφόρων στο Λονδίνο, δήλωσε ότι 10 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

To περιστατικό αυτό, διερευνάται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας η οποία τόνισε επίσης, ότι την στιγμή αυτή, δεν υπάρχουν αναφορές για ανθρώπους που να έχουν δεχτεί επίθεση με μαχαίρι.

O 48χρονος οδηγός του βαν συνελήφθη, αφού είχε ακινητοποιηθεί από το πλήθος.Ο οδηγός θα εξεταστεί από ψυχιάτρους, προκειμένου ν’ αξιολογηθεί η ψυχική του υγεία.Η διοίκηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ανέλαβε τη διεξαγωγή των ερευνών για το παραπάνω περιστατικό.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας, ο οδηγός παρέσυρε πιστούς που έβγαιναν από κοινωνικό κέντρο στην περιοχή του πάρκου Φίνσμπερι, στην οδό Seven Sisters.

Η αστυνομία είπε ότι πήρε κλήση γύρω στις 12:20 π.μ. σήμερα τοπικής ώρας (2:00 π.μ. ώρα Ελλάδας) για σύγκρουση στην Seven Sisters, η οποία τέμνει την περιοχή του πάρκου Φίνσμπερι του Λονδίνου.

Μετά το περιστατικό πολίτες ακινητοποίησαν τον έναν από τους δράστες με αρκετούς να του φωνάζουν «γιατί το έκανες;» και αυτόν να τους απαντά, κατά πληροφορίες, «σκοτώστε με, σκοτώστε με. Θέλω να σκοτώσω όλους τους Μουσουλμάνους».

 

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι συγκαλεί επείγουσα σύσκεψη της Cobra και ότι το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση.

O δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν δήλωσε ότι πρόσθετες αστυνομικές μονάδες έχουν διατεθεί για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας στις τοπικές κοινότητες του Λονδίνου και ειδικά σε αυτές που γιορτάζουν το Ραμαζάνι.

Παράλληλα, χαρακτήρισε την επίθεση στο πάρκο Φίνσμπουρι ως μία επίθεση κατά όλων των κοινών αξιών, για ανοχή, ελευθερία και σεβασμό.

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, είπε ότι είναι «εντελώς συγκλονισμένος για το περιστατικό στο πάρκο Finsbury Park απόψε», προσθέτοντας ότι οι σκέψεις του είναι «με εκείνους στην κοινότητα που πλήττονται από αυτό το φοβερό γεγονός».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα