Λονδίνο: Eικόνες σοκ μέσα από το Πύργο που έγινε τάφος για δεκάδες ανθρώπους (φωτο)

H απόλυτη καταστροφή. Αυτή η πρόταση ταιριάζει απόλυτα στα όσα τραγικά συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα με τη φονική πυρκαγιά στο Πύργο Grenfell στο Λονδίνο που στοίχισε τη ζωή σε 58- για την ώρα τουλάχιστον- άτομα. Πέντε ημέρες μετά την φωτιά στον ουρανοξύστη που έγινε τάφος για δεκάδες άτομα έρχονται στο φως οι πρώτες εικόνες μέσα από τα διαμερίσματα.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου έδωσε, το βράδυ της Κυριακής (18.06.2017), στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και video μέσα από τα διαμερίσματα του Πύργου, από τον τόπο μιας ανείπωτης τραγωδίας, από τον τόπο μιας μαζικής δολοφονίας, όπως το χαρακτήρισαν κάποιοι.

Παντού καμένα, παντού στάχτη και αποκαΐδια. Σπίτια που άλλοτε έσφυζαν από ζωή… Μια κουζίνα όπου τα πάντα έχουν απανθρακωθεί, ένα στρώμα από το οποίο έχουν μείνει πια μόνο τα ελατήρια, τα ασανσέρ του κτιρίου κατεστραμμένα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών ή αγνοούμενων που τώρα έχει φτάσει τους 58, θα αυξηθεί. Αλλά μέχρι στιγμής κανείς δεν ξέρει που θα φτάσει. Και αυτό γιατί δεν αποκλείεται στον πύργο το βράδυ της πυρκαγιάς να μη βρίσκονταν μόνο οι ένοικοι αλλά και φιλοξενούμενοί τους. Γι’ αυτό και έχει γίνει έκκληση για πληροφορίες για ανθρώπους που ίσως είχαν επισκεφτεί το Grenfell το μοιραίο βράδυ αλλά δεν έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι από συγγενείς ή φίλους.

Πολλά από τα θύματα της φωτιάς μπορεί να μην αναγνωριστούν ποτέ, αφού από τη φωτιά έχει αλλοιωθεί τόσο πολύ το DNA τους, που δεν γίνεται να ταυτοποιηθεί.

Μέσα στα διαμερίσματα βρίσκονται ακόμη οι σοροί πολλών από τους νεκρούς. Εκείνους έψαχναν οι ειδικοί της αστυνομίας που έβγαλαν τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα, επισήμως. Τα βρετανικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει ότι ξεκίνησε από την κουζίνα του διαμερίσματος ενός Αιθίοπα ταξιτζή στον τέταρτο όροφο και επεκτάθηκε μέσα σε λίγα λεπτά.

79 οι νεκροί

Eν τω μεταξύ, στους 79 ανέρχεται πλέον ο αριθμός των νεκρών στον πύργο Γκρένφελ του Λονδίνου, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις. Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο αρμόδιος για την έρευνα των αστυνομικών αρχών, 79 άτομα είναι νεκρά ή αγνοούνται, θεωρείται ωστόσο ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να βρεθούν ζωντανά.

Ο τραγικός απολογισμός έρχεται λίγες ώρες αφότου δημοσιοποιήθηκαν συγκονιστικές φωτογραφίες από το εσωτερικό του πύργου μετά την πυρκαγιά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα