Λουίς Ενρίκε: «Καλύτερος στον κόσμο ο Πεπ»

Χαμός έχει γίνει τις τελευταίες μέρες στην ομάδα της Μπάγερν Μονάχου, καθώς η ήττα με 3-1 από την Πόρτο ενόχλησε πολλούς και είχε μάλιστα και ως αποτέλεσμα την παραίτηση του ιατρικού τιμ, επειδή ο Πεπ Γκουαρντιόλα τους έριξε ευθύνες για τις πολλαπλές υποθέσεις τραυματισμών.

Οι Βαυαροί είναι ούτως ή άλλως υπερβολικά αυστηροί στις κρίσεις τους και το βαρύ αποτέλεσμα της Πορτογαλίας τους ώθησε σε ακόμη περισσότερη κριτική προς τον Πεπ Γκουαρντίλα, ο οποίος άκουσε τον φίλο του και νυν προπονητή της Μπαρτσελόνα, άρα και προκάτοχό του, να λέει τα καλύτερα για την αξία του. Ο Λουίς Ενρίκε είπε χαρακτηριστικά: «Συνεχίζω να βλέπω τον Πεπ ως τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο ανεξάρτητα από κάποια κακά αποτελέσματα. Βλέπω τους τίτλους που έχει κερδίσει. Είναι το νούμερο ένα λόγω του επιθετικού ποδοσφαίρου που παρουσιάζει και της ικανότητάς του να το κάνει με οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο»

Λόγια που τα είχε ανάγκη ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο οποίος, βέβαια, έχει συνηθίσει στην πίεση, αφού μέχρι και στα εδάφη του, στην Καταλονία, άκουγε διάφορους να λένε πως δεν είναι μπάλα αυτό που παίζει, αλλά τσούκου-τσούκου. Η κριτική στο ποδόσφαιρο είναι φυσικά ανεκτή, αλλά όταν έχεις πάρει το πρωτάθλημα με την Μπάγερν από τον πρώτο γύρο και απλά σου τυχαίνει ένα στραβό αποτέλεσμα με αντίπαλο την Πόρτο (με ένα σωρό απουσίες), τότε δεν πρέπει να στριμώχνεσαι τόσο εύκολα στον τοίχο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα