«Λουκέτα θα φέρει στα μικρά εργαστήρια η υποκοστολόγηση των εξετάσεων»

Επιμένει το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος για το γεγονός ότι το δίδυμο του υπουργείου Υγείας δεν εξασφαλίζει την πληρωμή των διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων για τις υπηρεσίες που παρέχουν, επιβάλλοντας όπως λέει κάθε χρόνο “κουρέματα”, που ξεπερνούν το 50% της αξίας των διενεργούμενων εξετάσεων.

Ο πρόεδρος του κόμματος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος επανακατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας , επισημαίνοντας ότι με την υπ΄ αριθμόν Αρ.Πρ.:2223/8.1.2016 , ερώτησή του με θέμα «”Λουκέτα” θα φέρει στα μικρά εργαστήρια η υποκοστολόγηση των εξετάσεων», καλούσε τον τελευταίο να επανεξετάσει το ζήτημα.

Αντ΄ αυτού ο βουλευτής υποστηρίζει ότι ο υπουργός  δεν απάντησε καν στην ερώτησή του, γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο εγείρει εύλογα ερωτήματα. Το πλήρες περιεχόμενο της ερώτησης Νικολόπουλου είναι το ακόλουθο:

“Έντονες αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί η συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών για τις μειώσεις στις τιμές των διαγνωστικών εξετάσεων, σε ποσοστό 43% για τις 51 εξετάσεις που επιβαρύνουν περισσότερο τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ και 9% για τις υπόλοιπες. Στο ζήτημα τοποθετήθηκε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), τονίζοντας ότι «η υποκοστολόγηση των εξετάσεων αποτελεί ταφόπλακα για δεκάδες μικρομεσαία εργαστήρια», και κάλεσε το υπουργείο Υγείας να επανεξετάσει τη στάση του. «Μετά την εφαρμογή του clawback και του rebate, η κυβέρνηση δίνει το τελειωτικό χτύπημα στα μικρά μικροβιολογικά εργαστήρια, μειώνοντας περαιτέρω τις τιμές στις ήδη υποκοστολογημένες εξετάσεις.

Την ίδια ώρα, στα «κάγκελα» βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ιατρικών και διαγνωστικών κέντρων, που κατηγορούν την κυβέρνηση ότι οδηγεί τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου τους στην καταστροφή και ζητούν την άμεση καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις ιδιωτικές μονάδες.

Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επανεξετάσει το ζήτημα και καλεί τον Υπουργό υγείας να απαντήσει:

1ον Ο υπουργός γνωρίζει ότι είναι απολύτως υπεύθυνος για τα λουκέτα που θα μπουν σε δεκάδες εργαστήρια;

2ον Γιατί δεν φροντίζει το δίδυμο του υπουργείου Υγείας να εξασφαλίσει την πληρωμή των διαγνωστικών κέντρων και εργαστηρίων για τις υπηρεσίες που παρέχουν, χωρίς να επιβάλλει κάθε χρόνο παράλογα “κουρέματα”, που ξεπερνούν το 50% της αξίας των διενεργούμενων εξετάσεων;

3ον Θα φροντίσει έστω να μπορούν να λειτουργούν στοιχειωδώς οι υφιστάμενες δημόσιες δομές;

4ον Γιατί στο στόχαστρο των ιδιοκτητών ιατρικών και διαγνωστικών κέντρων βρίσκεται κυρίως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ.Παύλος Πολάκης, με τον ΠΑΣΙΔΙΚ να του επιρρίπτει ευθύνες ότι δεν έχει τη διάθεση να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους φορείς της Υγείας;”

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα