Λουτρό αίματος από μαζική επίθεση τρομοκρατών στην Ινδονησία

Τρόμος επικράτησε το πρωί της Πέμπτης στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα, από το μπαράζ τουλάχιστον έξι ισχυρών εκρήξεων, που ακολουθήθηκαν από πυροβολισμούς, με όλες τις έως τώρα πληροφορίες να καταδεικνύουν πως πρόκειται για συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Τουλάχιστον εφτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με τον έως τώρα ανεπίσημο απολογισμό που μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, αν και ο αριθμός των θυμάτων κατά πάσα πιθανότητα θα αυξηθεί.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Associated Press ότι τουλάχιστον τρεις βομβιστές αυτοκτονίας να πυροδοτούν το φονικό τους φορτίο μέσα σε κατάστημα της αλυσίδας Starbucks στο κέντρο της Τζακάρτα, ενώ δύο ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον ενός κοντινού φυλακίου της Αστυνομίας.

Το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Metro μεταδίδει ότι τουλάχιστον 14 δράστες πιστεύεται ότι εμπλέκονται στις επιθέσεις.

Μία από τις εκρήξεις σημειώθηκε έξω από ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο Σαρίνα, σε μικρή απόσταση από το προεδρικό μέγαρο, τα γραφεία του ΟΗΕ στην Τζακάρτα και διάφορες πρεσβείες. Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι τουλάχιστον ένα δράστης εξακολουθεί να βρίσκεται στο χώρο.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση της Αστυνομίας.

Η Ινδονησία έχει υπάρξει πολλές φορές στο παρελθόν στόχος τρομοκρατικών ισλαμιστικών επιθέσεων και βρίσκεται σε επιφυλακή για πιθανή δράση πρακτόρων του Ισλαμικού Κράτους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα