ΛΥΚΟΥΔΗΣ: “Το υπουργείο Πολιτισμού να ασχοληθεί με τα ιστορικα κτίρια της Σταδίου”

Την απροθυμία του υπουργείου Πολιτισμού να λάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την αποκατάσταση των ιστορικών κτιρίων της οδού Σταδίου (κινηματογράφοι «Απόλλων» και «Αττικόν») τα οποία πυρπολήθηκαν πριν από πέντε χρόνια εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού και εκ των αντιπροέδρων της Βουλής, Σπύρου Λυκούδη.

Η υπουργός Πολιτισμού εξήγησε πως δεν υπάρχουν νομικά περιθώρια παρέμβασης καθώς τα ακίνητα είναι ιδιωτικά. «Την μέριμνα για την αποκατάσταση του κτιρίου της έχει ο ιδιοκτήτης (ίδρυμα Δεκόζη Βούρου)» σημείωσε χαρακτηριστικά για να προσθέσει σε άλλο σημείο ότι επειδή οι πρώην κινηματογράφοι βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου του ΟΤΕ το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως νεώτερο μνημείο μπορεί το υπουργείο να παρέμβει, εφόσον βέβαια εκπονηθούν μελέτες κάτι που όπως είπε δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Ενημέρωσε επίσης ότι το υπουργείο είναι σε επαφή με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ιδιοκτητών Διατηρητέων Κτιρίων για να  ενταχθούν ιδιωτικά έργα στο ΕΣΠΑ.
«Πρέπει να σας πω ότι η απάντηση σας με απογοητεύει. Όχι γιατί έχετε αρνητική τάση, αλλά διότι δεν κάνουμε κάτι ως υπεύθυνη πολιτεία», ανταπάντησε ο κ. Λυκούδης για να προσθέσει «πρόκειται για ένα πολιτιστικό διαμάντι και η πολιτεία έχει ηθική υποχρέωση να επιλύει τέτοια ζητήματα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα