Λύσεις για τον ΕΝΦΙΑ υποσχέθηκε ο Μαυραγάνης

Υποσχέσεις για λύσεις για τον ΕΝΦΙΑ, αναφορικά με τις στρεβλώσεις και τις αδικίες που έχουν προκύψει, έδωσε ο Γιώργος Μαυραγάνης.

Κατά την παρέμβασή του στο Β’ Θερινό Τμήμα της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου, ο υφυπουργός Οικονομικών διευκρίνισε πως η μη εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων από μόνη της, για παράδειγμα σε περιπτώσεις αντικειμενικής αδυναμίας, σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί προκειμένου να είναι δυνατή η αναστολή ή η απενεργοποίηση του ΑΦΜ.

Ακόμη, αναφέρθηκε και στο δικαίωμα του φορολογούμενου να αποδείξει ότι δεν συντρέχουν προϋποθέσεις αναστολής ή απενεργοποίησης του ΑΦΜ.

Αναλύοντας το πλαίσιο αναστολής ή απενεργοποίησης του ΑΦΜ, ο υφυπουργός τόνισε ότι αφορά είτε σε περιπτώσεις παύσης της οικονομικής δραστηριότητας, είτε σε περιπτώσεις δήλωσης ψευδών ή ανακριβών στοιχείων για την απόκτηση του ΑΦΜ ή διάπραξης φοροδιαφυγής. Με τη συγκεκριμένη απόφαση αντιμετωπίζεται το φαινόμενο της αποστολής ειδοποιήσεων για την εκπλήρωση φορολογικών υποχρεώσεων όπως της καταβολής του τέλους επιτηδεύματος σε επιχειρήσεις που έχουν πάψει να λειτουργούν ακόμη και προ τριακονταετίας.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Μαυραγάνης διευκρίνισε ότι παρέχεται στη φορολογική διοίκηση η δυνατότητα αναστολής ή απενεργοποίησης ΑΦΜ, όχι σε περιπτώσεις διάπραξης της οποιασδήποτε φορολογικής παράβασης, αλλά μόνο σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα