Λύση αναζητά η κυβέρνηση

Υπερατλαντικό μήνυμα στους δυο αρμόδιους υπουργούς να βρουν λύση εδώ και τώρα έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός είχε διαβεβαιώσεις από τους Ν. Δένδια και Χ. Αθανασίου ότι η υπόθεση είναι δεμένη. Η πρώτη εξήγηση που δίνεται είναι αυτή του «φιάσκου» υπονοώντας πως στην υπόθεση είχαν χρησιμοποιηθεί στοιχεία που δεν… υπήρχαν!

Επισήμως οι συνεργάτες του πρωθυπουργού διαμηνύουν πως σέβονται τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται να είναι έξαλλος με τους υπουργούς Χαράλαμπο Αθανασίου και Νίκο Δένδια που καλλιέργησαν προσδοκίες στην ελληνική κοινή γνώμη και το εξωτερικό ότι θα ακολουθούσε προφυλάκιση των βουλευτών.

Ο πρωθυπουργός είχε πραγματοποιήσει σύσκεψη με τους δύο υπουργούς, λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, και τον είχαν διαβεβαιώσει ότι οι συλλήψεις της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής ήταν μόνο η αρχή για τη φυλάκισή τους καθώς τα στοιχεία ήταν «δεμένα».

Στο Μαξίμου, ακόμα χθες το βράδυ, έγινε σύσκεψη μεταξύ των στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά για το θέμα της Χρυσής Αυγής και όλοι τόνιζαν πως η υπόθεση είναι «δεμένη».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι «το κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο απέναντι στο ναζισμό και τους εκφραστές του είναι δεδομένο και αρραγές. Η ποινική προδικασία είναι μόλις στην αρχή της και δεν χρειάζεται να γίνει κανένα σχόλιο».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών. «Η διερεύνηση της υπόθεσης τόσο σε δικαστικό όσο και σε αστυνομικό επίπεδο βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί γι’ αυτό τον λόγο δεν θα πρέπει να βιαζόμαστε», σημείωσε ο Γ. Μιχελάκης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα