“Λύση που θα προστατεύει τα κοινωνικά στρώματα”

Για λύση και όχι απλά συμφωνία αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές μίλησε ο Νίκος Παππάς. Ο υπουργός Επικρατείας, σε συνέντευξή του στο  ραδιοφωνικό σταθμό “Κόκκινο” δήλωσε κατηγορηματικά αρνητικός σε νέα υφεσιακά μέτρα τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βρεθεί λύση που θα προστατεύει τα κοινωνικά στρώματα που υπέστησαν πλήγματα από την μνημονιακή πολιτική.

Ο κ. Παππάς δήλωσε ότι “η κυβέρνηση επιταχύνει τις διαδικασίες για να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές”, ενώ τόνισε πως η κυβέρνηση δεν θα πάρει νέα υφεσιακά μέτρα προς απογοήτευση των “Κασσάνδρων”, “εξωτερικού”, αλλά και “εσωτερικού”.

“Οι δικές μας διαπραγματευτικές κόκκινες γραμμές χαράσσονται με το νομοθετικό μας έργο”, συμπλήρωσε, αναφερόμενος στα νομοσχέδια της κυβέρνησης για την ανθρωπιστική κρίση, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Συνάρτησε την υλοποίηση εξαγγελιών όπως η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ με τη πορεία της οικονομίας και υποστήριξε ότι προέχει η εξομάλυνση των δεικτών της οικονομίας, ώστε να αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης και να διαλυθεί η αβεβαιότητα.

«Θα κριθούν άπαντες στην ΕΡΤ»

Ερωτώμενος για την ΕΡΤ και τη νέα διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ο υπουργός επικρατείας στάθηκε στην πολυφωνία των απόψεων που εκφράστηκαν πριν την σύνταξη του ν/σ και σχολίασε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να εντάξει τις περισσότερες στο νομοθετικό της έργο.

Παράλληλα, ο κ. Παππάς αναγνώρισε το συναισθηματικό φορτίο που “κουβαλάνε” οι εργαζόμενοι, αλλά θεωρεί ότι όποιες αποφάσεις θα παρθούν τη νέα εποχή της δημόσιας τηλεόρασης δεν πρέπει να υποκύπτουν σε αντιλήψεις ρεβανσισμού, αντιθέτως θα πρέπει να εστιάζουν στην οικονομική διαφάνεια και εύρυθμη λειτουργία του θεσμού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα