Μάθημα στο… προαύλιο έκαναν μαθητές γυμνασίου στην Ηλεία

Η αγανάκτηση πλέον ξεχειλίζει στο γυμνάσιο Σιμοπούλου του δήμου Ήλιδας στην Ηλεία και οι μαθητές που κουράστηκαν να ακούνε υποσχέσεις για τη βελτίωση των πραγματικά τραγικών συνθηκών, κάτω από τις οποίες κάνουν μάθημα, επέλεξαν έναν αρκετά πρωτότυπο τρόπο να διαμαρτυρηθούν.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν προχωρήσει σε κατάληψη των ακατάλληλων λυόμενων αιθουσών, εντός των οποίων διδάσκονται μετά το σεισμό του 2008, όμως φαίνεται πως κανείς αρμόδιος δεν συγκινήθηκε κι έτσι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε άλλες δράσεις.

Φθάνοντας στο σχολείο πήραν θρανία και καρέκλες, τα τοποθέτησαν στον προαύλιο ανά τάξη και ζήτησαν από τους καθηγητές τους να κάνουν εκεί μάθημα. Στο ύπαιθρο κάτω από τον ήλιο! Και μπορεί η θερμοκρασία να ήταν υψηλή και ο ήλιος να έκαιγε, για τους μαθητές και τους καθηγητές όμως του Γυμνασίου Σιμοπούλου δεν είχε καμία διαφορά, αφού όταν κάνει ζέστη οι λυόμενες αίθουσες μετατρέπονται σε καζάνι που βράζει.

Τα παιδιά έχουν δώσει τελεσίγραφο στους αρμοδίους και εάν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να λυθεί το πρόβλημα, τότε δεν πρόκειται να ανοίξει το σχολείο το Σεπτέμβριο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα