Μάνταλος, η μεγάλη επιστροφή!

Ήταν 11 Μαρτίου του 2015 όταν μετά από μία ώρα παιχνιδιού κόντρα στον Ολυμπιακό, οι 70.000 φίλοι της ΑΕΚ «πάγωσαν» βλέποντας το μεγάλο αστέρι της ομάδας τους να φεύγει με φορείο από το γήπεδο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κόσμος τη Ένωσης, παρά την ήττα-αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό στο τελευταίο λεπτό του προημιτελικού του Κυπέλλου πιο πολύ είχε «μαυρίσει» με το άκουσμα της ιατρικής γνωμάτευσης, παρά με το γκολ του Χάρα. Ο Πέτρος Μάνταλος έχανε το υπόλοιπο της σεζόν λόγω ρήξης χιαστού συνδέσμου.

Πέρασαν, όμως, έξι μήνες και δύο μέρες και ο 24χρονος μέσος των «κιτρινόμαυρων» επέστρεψε στα γήπεδα. Ήταν το 78ο λεπτό του αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ με το σκορ στο 2-1 και τους Γιαννιώτες να απειλούν με ισοφάριση. Αντί, λοιπόν, τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά μετά τον τραυματισμό να είναι διαδικαστικά, εκείνος πήρε τους αγχωμένους συμπαίκτες του από το χέρι και με το γνωστό πράο, αθόρυβο, έντεχνο, μεστό και ήρεμο παιχνίδι του κατάφερε σε 15 λεπτά να κάνει τα εξής: Να κερδίζει την κόκκινη του Τζημόπουλου. Να σερβίρει ένα γκολ πάρε-βάλε στον Βάργκας (το απέκρουσε ο Βελλίδης), να έχει δύο σουτ μόλις άουτ και φυσικά να δημιουργήσει το γκολ με την κάθετη πάσα του προς τον Αραβίδη που την έστρωσε στον Βάργκας για να γίνει το 3-1.

Για την επιστροφή του στα γήπεδα και για πολλά ακόμη μίλησε στο ραδιόφωνο του Sport24:

-Πως βίωσες την επιστροφή σου στα γήπεδα;

«Αυτή τη μέρα την περίμενα πολύ καιρό. Έμεινα έξω για μεγάλο χρονικό διάστημα και σκεφτόμουν τη μέρα που θα μπω ξανά στο γήπεδο. Η επιστροφή μου συνδυάστηκε με ένα θετικό αποτέλεσμα και η ομάδα δείχνει ότι είναι έτοιμη να πάρει αποτελέσματα ειδικά στην έδρα της».

-Πόσο έτοιμος και σίγουρος νιώθεις;

«Το 100% μπορείς να το φτάσεις μόνο μέσω των αγώνων. Όπως είναι λογικό ένα τόσο μεγάλο διάστημα απουσίας σε αφήνει πίσω. Μέσω των προπονήσεων θα ανεβάσω ρυθμό».

-Πως βλέπεις τη συνέχεια για την ΑΕΚ;

«Η ομάδα τα καταφέρνει πολύ καλά μέχρι στιγμής, ειδικά με τον κόσμο στο πλευρό της. Στην Ξάνθη αφήσαμε δύο βαθμούς, αλλά εκεί δεν θα περάσουν εύκολα οι αντίπαλοί της. Η συγκομιδή βαθμών για την ΑΕΚ είναι καλή μέχρι τώρα».

-Στη μεσοεπιθετική γραμμή μαζευτήκατε πολλοί και ταλαντούχοι παίκτες. Είστε έτοιμοι να παίξετε και σε άλλες θέσεις;

«Ξέρω ότι υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός. Έχουν έρθει παίκτες μεγάλης κλάσης, όπως ο Ντιέγκο και ο Βάργκας, που είναι καλός παίκτης και σε καλή κατάσταση. Με την επιστροφή μου, ο μόνος υπεύθυνος για να δει πως θα χωρέσουμε όλοι είναι ο προπονητής. Από εκεί και πέρα το καλό είναι ότι η ομάδα έχει πολλές λύσεις, ανάλογες των απαιτήσεων της ΑΕΚ. Εγώ έχω αγωνιστεί και πιο πίσω στο κέντρο, αλλά και στα άκρα. Θα παίξω όπου μου ζητηθεί. Μου αρέσει καλύτερα να παίζω πίσω από τον φορ, αλλά όπου και να αγωνιστώ θα δώσω το 100%».

-Για το γεγονός ότι υπάρχουν καλοί εκτελεστές για τις στημένες φάσεις

«Αυτό είναι ένα θέμα. Υπάρχει συνεννόηση μεταξύ μας και το ζητούμενο είναι να μπει η μπάλα στα δίχτυα. Όποιος μπορεί να το κάνει αυτό, θα αναλάβει τα στημένα».

-Η ΑΕΚ δεν κινήθηκε για την απόκτηση σέντερ φορ. Πιστεύεις ότι θα βοηθήσει σε αυτό τον τομέα η επιστροφή σου;

«Η διοίκηση και ο προπονητής τοποθετήθηκαν για τη μη μεταγραφή επιθετικού. Η ομάδα μέχρι τώρα δεν δείχνει να έχει πρόβλημα αφού έχει πετύχει 6 γκολ σε τρία ματς. Βέβαια υπάρχουν ικανοί επιθετικοί που βρίσκουν δίχτυα όπως οι Αραβίδης, Τζιμπούρ και Κρισάντους».

-Μετά από τρεις αγωνιστικές ποια είναι η πρόβλεψή σου για την ΑΕΚ και το πρωτάθλημα;

«Το μόνο σίγουρο είναι πως η ομάδα μου θα παλέψει μέχρι το τέλος για να είναι ψηλά στη βαθμολογία. Είμαστε ακόμα στις αρχές, έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας. Η ΑΕΚ θέλει να κερδίζει όλα τα ματς στην έδρα της και στόχος είναι να μην χάνουμε. Η ομάδα θα έχει διάρκεια και σαν σύνολο και ατομικά. Εβδομάδα με την εβδομάδα θα βελτιωνόμαστε».

-Για το γεγονός ότι οι 4 μεγάλες ομάδες έχουν εμπιστευτεί Έλληνες παίκτες για τη θέση του επιτελικού.

«Άμα μιλούσαμε για κάποια χρόνια πίσω θα βλέπαμε ότι οι ομάδες εμπιστεύονταν ξένους παίκτες γι’ αυτή τη θέση. Τώρα προωθούνται Έλληνες που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα εκείνους που έρχονται από έξω».

-Για τη σχέση του με τον Μπακάκη που βίωσε τον ίδιο τραυματισμό.

«Στις αρχές που έμπαινα με την υπόλοιπη ομάδα μιλούσα κάθε μέρα με τον Μιχάλη. Με ρωτούσε αν είχα ενοχλήσεις και είχαμε έρθει πολύ κοντά, όσο με κανέναν άλλον στην ομάδα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα