Μάντρα (του Alter) από Μάνδρα διαφέρει…

O Αλέξης Κούγιας μπορεί να έχει μειονεκτήματα, αλλά για ένα στοιχείο διακρίνεται και του το αναγνωρίζουν όλοι. Τηn σταθερότητά του. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου γνωρίζει πως, αν ο γνωστός ποινικολόγος πει κάτι, δεν πρόκειται να το αναιρέσει, δεν συνηθίζει να κάνει κωλοτούμπες.

Η διαμάχη του Αλέξη με το αφεντικό του ΠΑΣ Γιάννινα Γιώργο Χριστοβασίλη ξάφνιασε πολλούς. Όχι γιατί ο δεύτερος είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, αλλά διότι ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ έχει στάξει μέλι κατά το παρελθόν όταν αναφερόταν σε αυτόν.

Ήταν 6 Ιουνίου του 2008, όταν με βαθιά συγκίνηση ο Αλέξης Κούγιας, μεγαλομέτοχος του ΠΑΣ τότε, ανακοίνωνε την απόφασή του να δώσει το δαχτυλίδι στον Γιώργο Χριστοβασίλη.

«Σήμερα αποφάσισα και ήρθα σε συμφωνία με τον κ. Χριστοβασίλη, έστω κι αν μου έδωσε λιγότερα χρήματα απ ό,τι ζητούσα. Δεν ήθελα να του πουλήσω τις μετοχές μου, γιατί μας στέρησε την άνοδο δύο φορές λειτουργώντας με υπόγειες διαδρομές. Πέρυσι με τους 5 βαθμούς που μας έκοψε, και φέτος χάνοντας από τον Πανθρακικό. Ήταν, όμως, ειλικρινής και μου είπε τι εκβιασμούς δέχτηκε και ποιοι παίκτες είχαν μειωμένη απόδοση. Είναι εξαιρετικός επιχειρηματίας, έχει υγιείς επιχειρήσεις», είχε τονίσει χαρακτηριστικά ο γνωστός ποινικολόγος.

Ο Αλέξης είχε κάνει πέτρα την καρδιά του, γιατί ήξερε πως αφήνει τον ΠΑΣ σε καλά χέρια. Η κρίση του αποδείχτηκε σωστή:

«Δέχτηκα ακόμα προτάσεις από τον κ. Μάκη Ψωμιάδη, αλλά και από κάποιους περίεργους τύπους Γιαννιώτες επιχειρηματίες. Έκανα την καλύτερη επιλογή με τον κ. Χριστοβασίλη».

Ο Χριστοβασίλης αποδείχτηκε ο λυτρωτής του Κούγια, έστω και αν του έδινε λιγότερα, έστω και αν του στερούσε τις ανόδους… Μεγάλη καρδιά ο Αλέξης, τα ξεπέρασε όλα.

Αλλά και ο υγιής επιχειρηματίας που πήρε την σκυτάλη, ήταν απόλυτος πως είχε αποφασίσει να συνεχίσει τον δρόμο που χάραξε ο Κούγιας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό των Ιωαννίνων, SUPER 104,3, για τη συμφωνία, ο Γιώργος Χριστοβασίλης ανταπέδωσε τα καλά λόγια:

«Ευχαριστώ τον κ. Κούγια που επέλεξε εμένα, αν και είχε πολλές προτάσεις. Η καταγωγή μου είναι από την Ήπειρο, όλοι μαζί να συνεχίσουμε το έργο που ξεκίνησε ο κ. Κούγιας και να δούμε σύντομα την ομάδα σε μεγαλύτερη κατηγορία».

Ο ΠΑΣ άλλαξε χέρια και ο Γιώργος συνέχισε το έργο του Αλέξη, μέχρι που η Μάνδρα ανατάραξε τις σχέσεις τους. Όχι βέβαια εκείνη η μάντρα του ALTER που το ιστορικό 2004 πηδούσε ο Κούγιας για να εισβάλει στο στούντιο, αλλά η πολύπαθη περιοχή της Αττικής.

Η ευαισθησία και ο ανθρωπισμός του παράγοντα της Λάρισας γνωστή. Έπρεπε κάτι να κάνει για να στηρίξει τους πληγέντες, μακριά πάντα από τα φώτα της δημοσιότητας.

Αποφάσισε στο ματς της ΑΕΛ με τον ΠΑΣ οι παίκτες της ομάδας του να φορέσουν την φανέλα που έγραφε: «Μάνδρα 23 νεκροί, ντροπή». Ήταν μια ενέργεια που συντάραξε την κοινή γνώμη και ώθησε την κυβέρνηση να πληρώσει μια ώρα αρχύτερα τις αποζημιώσεις στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν. Όλοι συναισθάνθηκαν το μέγεθος του Αλέξη. Το μεγαλείο της ψυχής του. Γιατί, πέραν όλων των άλλων, αυτές οι φανέλες θα τεθούν σε πλειστηριασμό από τους «βυσσινί» και τα χρήματα θα δοθούν στους συγγενείς των ανθρώπων της Μάνδρας.

Κι έρχεται ποιος, ο Χριστοβασίλης, ν’ ακυρώσει την τιτάνια προσπάθεια. Και πού έφθασε; Έβγαλε ανακοίνωση όπου ανέφερε ότι: «Για την διασκέδαση τυχόν λανθασμένων εντυπώσεων και την αποφυγή παρεξηγήσεων, θα θέλαμε σαφώς να εκφράσουμε την ειλικρινή μας συμπόνια προς τους κατοίκους της Μάνδρας για τα όσα τραγικά υπέστησαν και τα θερμά συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των 23 θυμάτων. Εμμένουμε δε στη θέση μας, ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ αν πράγματι ήθελε να συμπαρασταθεί στους κατοίκους της Μάνδρας θα το έκανε με ουσιαστικές πράξεις εξ αρχής».

Ο Αλέξης, ωστόσο, απτόητος συνεχίζει και δέχεται συγχαρητήρια:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους, επώνυμους κι ανώνυμους, οι οποίοι είτε με μηνύματα είτε προσωπικά με συνεχάρησαν για την πρωτοβουλία μας για ένα μόνο, να τοποθετήσουμε στο εμπρόσθιο μέρος της φανέλας μας το κοινωνικό μήνυμα για την άδικη τραγωδία στη Μάνδρα. Oι φανέλες αυτές είναι συλλεκτικές, θα υπογραφούν από όλους τους παίκτες και θα εκτεθούν σε απευθείας και ηλεκτρονικό πλειστηριασμό και τα χρήματα θα παραδοθούν στους συγγενείς των θυμάτων της Μάνδρας. 
»
Η ΠΑΕ ΑΕΛ θέλει αυτήν την εκδήλωση να την συνδιοργανώσει τόσο με την Super League, αλλά και με τον Δήμο Λαρισαίων». 

Πάντα σεμνός ο Αλέξης, δεν συμπεριέλαβε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην μεγάλη εκδήλωση. Συμπεριέλαβε όμως τον Γιώργο Χριστοβασίλη στις χριστουγεννιάτικες ευχές του:
«Ο Χριστοβασίλης μπορεί να έχει αυτή τη γλυκιά φατσούλα, όμως, είναι… killer. Τον έζησα στη διαδικασία πώλησης του ΠΑΣ Γιάννινα».
Η ομάδα της Ηπείρου ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να καταθέσει ένσταση, αφού πεποίθησή της είναι ότι οι βαθμοί κερδίζονται στον αγωνιστικό χώρο. Εξάλλου, τα μηνύματα του Αλέξη είναι κοινωνικά και όχι πολιτικά. Και μας υποσχέθηκε πως θ’ ακολουθήσουν κι άλλα, ελπίζοντας ότι δεν θα βρει εμπόδια από άλλους… killer.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα